Foto: Susanne Sundqvist

Maria kyrka

Kyrka i centrum

Kyrkan byggdes 1981 och rymmer lokaler för både personal och olika verksamheter. 

Exteriör

Den närmast kvadratiska kyrkobyggnaden med utskjutande rektangulärt kor är byggd i rött tegel med svagt brutet pappbelagt tak. Kyrkan har en fristående klockstapel. 

Interiör

Kyrkorummet har vitkalkade väggar och ett trätak i blågrön ton. Samma färg återkommer i dörrarna och orgelläktaren. I koret finns två vinkelställda fönster på var sida om altaret. Högt upp på övriga väggar sitter ett runt fönster med glasmålningar av Brita Reich-Eriksson. Altare, predikstol och dopfunt är utförda i gotländsk kalksten. Ovanför dopfunten står en liten madonnaskulptur i grå sandsten. Den kommer från S:t Odile-klostret i Vogeserna i Frankrike. Den tredelade altartavlan är ett verk av konstnären Lars Abrahamsson och silversmeden Bengt Liljedahl som även skapat silverkorset som används under gudstjänsterna i kyrkan. I Maria kyrka finns också en fem meter lång gobeläng som kallas Ljuset och är formgiven av Gunnar Haking och vävd av Britta Haking. 

Foto: Ester Sorri

Hitta hit

Maria kyrka ligger centralt placerad i Jakobsberg, bara 300 meter från Jakobsbergs buss och pendeltågsstation. Besöksadress: Vasavägen 25, 177 23 Järfälla

Karta till Maria kyrka