Kontakt

Annedals församling Besöks- och postadress: Albin Holms Backe 10, 41346 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Annedals församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

I församlingen finns Annedalskyrkan och Guldhedskyrkan och hit hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska sjukhuset. I församlingen hittar du flera gudstjänster varje vecka, stor verksamhet för människor med funktionsnedsättningar, musikarrangemang, gemenskapsträffar, grupper av barn och unga, Bibelstudium, meditation och mycket mer.

nya präst Joanna Kölsch. Kyrkkaffe. Guldhedskyrkan.

Gudstjänst 25 februari kl. 11

Andra söndagen i fastan. Den kämpande tron. Joanna Kölsch präst, Kent Andersson musiker. Välkomnande av församlingens nya präst Joanna Kölsch. Kyrkkaffe. Guldhedskyrkan.

Efter gudstjänsten 11 mars är det
kyrkkaffe och försäljning av hembakat till förmån
för Svenska kyrkans fasteinsamling. Du kan bidra..

Brödförsäljning – ditt bidrag gör skillnad!

Efter gudstjänsten 11 mars är det kyrkkaffe och försäljning av hembakat till förmån för Svenska kyrkans fasteinsamling. Du kan bidra..

Gruppen startar torsdag 5 april.

Sorgegrupp för yrkesverksamma

Att genom dödsfall förlora en anhörig är en smärtsam upplevelse, ingenting blir sig likt igen. Gruppen startar torsdag 5 april.

Söndag 11 mars kl. 18. Det hotade människovärdet. Henry Ascher, professor och människorättsaktivist. Musik och dramainslag av Guldkören och Kristallerna. Soppa till självkostnadspris. Insamling till Rosengrenska stiftelsen. Guldhedskyrkan.

Musik och medmänsklighet

Klockan tolv varje onsdag höst och vår. Inspirerande föredrag, mysig fika och sista onsdagen i månaden blir det sopplunch. De andra onsdagarna fikar vi tillsammans och tar del av omväxlande program. Välkommen du också!

Gemenskapsträffen i Guldhedskyrkan

Nattvardsgudstjänst i ord och ton i
Annedalskyrkan, våren 2018
Pierre Sund, präst och Tommy Jonsson, musiker

Mässa - Musik - Mysterium

Nattvardsgudstjänst i ord och ton i Annedalskyrkan, våren 2018 Pierre Sund, präst och Tommy Jonsson, musiker

Barockmästaren Händels musik blandas med historier
om pirater, kungar och Mozart i halsbrytande musikaliska
övningar. Sopran: Anna Lilja, Tvärflöjt: Göran Marcusson,
Piano: Tommy Jonsson. Fri entré. Insläpp kl 11.

Händel with Care 27 februari kl. 12

Barockmästaren Händels musik blandas med historier om pirater, kungar och Mozart i halsbrytande musikaliska övningar. Sopran: Anna Lilja, Tvärflöjt: Göran Marcusson, Piano: Tommy Jonsson. Fri entré. Insläpp kl 11.

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum

Boka dop, vigsel och begravning i Annedals församling

Kostar det nått? En begravning, en gudstjänst, ett samtal med någon som kan lyssna, en vigsel, ett föredrag. I kyrkan är svaret nästan alltid nej, det kostar ingenting, det är gratis. Men man kan för det mesta lägga lite pengar i kollekten, en slant som diakonerna omvandlar till en säng en natt åt en hemlös, en matkupong åt någon som är hungrig, en julklapp till den mamma som ingen har att ge till sitt barn. Det händer att det är entréavgift till konserter men då är det oftast andra arrangörer än kyrkan.

Det är du som är medlem som bekostar allt det här som är gratis. Tack för att du är medlem!

Samtal och stöd

Av och till är livet svårt, och alla hamnar vi i situationer då vi kan behöva tala med någon. Vänd dig gärna till församlingens präster och diakoner för enskilda samtal eller för att delta i samtalsgrupper.

Från 1 januari 2018 uppgår Annedals församling i ett nybildat pastorat.

Göteborgs Domkyrkopastorat

Från 1 januari 2018 uppgår Annedals församling i ett nybildat pastorat.