Annedals församling

I församlingen hittar du flera gudstjänster varje vecka, verksamheten Stella, musikarrangemang, gemenskapsträffar, grupper av barn och unga, Bibelstudium, meditation och mycket mer. I församlingen finns Annedalskyrkan och Guldhedskyrkan.

Gudstjänster i december

Välkommen på mässa/gudstjänst i Guldhedskyrkan. Läs mer!

Här kommer nu ett änglabud

Söndag 18 december kl. 16 i Annedalskyrkan Guldhedskyrkans kammarkör. Läs mer!

Fira advent och jul i kyrkan!

Från första advent till trettonhelgen är du varmt välkommen till gudstjänst, konsert, julsång, basar, levande julkrubba, julnattsmässa, julotta och mycket mer. Klicka på kalendern nedan för mer info från kyrkorna i Domkyrkopastoratet i centrala Göteborg.

Musikhjälpen

Göteborgs domkyrkopastorat stöttar Musikhjälpen och årets tema: För en tryggare barndom på flykt från krig. Vi hoppas kunna engagera och samla in mycket pengar till de som bäst behöver. Tack för ditt bidrag!

En mobiltelefon visar en kalender, i bakgrunden syns en kyrkport.

Musik i Göteborg

Vill du uppleva musik live nära dig? Ta en titt i Göteborgs kyrkors gemensamma musikkalender.

Julgröt, onsdag 14 december kl 12.15.

Vi avslutar vår första termin av soppa på onsdagar med julgröt. Därefter program och gemenskap. Välkommen till Guldhedskyrkan!

Bibel-samtals-grupp i Guldhedskyrkan

Torsdagar kl. 13-15. Öppen samtalsgrupp om bibelböcker och bibelläsning med Björn Bäckersten. Terminsavslutning 15 december. Startar igen 12 januari.

Öppen Förskola i Guldhedskyrkan

Vi har öppet vid två tillfällen varje vecka då vi leker, pysslar, sjunger, samtalar och fikar tillsammans, barn och vuxna. Terminsavslutning 14 december. Läs mer!

Babyrytmik

Vi sjunger, dansar och rim-ramsar tillsammans. Efteråt bjuds fika och gemenskap. Anmälan. Läs mer!

Konfirmation i Domkyrkopastoratet

Konfirmation är en unik och viktig upplevelse, där ditt liv står i centrum. Men konfirmation handlar också om mötet med något som är större; det är en upplevelse av gemenskap, tro, utmaningar, glädje, sorg, ansvar, skratt och ny vänskap.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Boka dop, vigsel och begravning i Annedals församling

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i nio kyrkor i centrum.

Kollekten

Varje söndag tar vi upp kollekt i gudstjänsten. En gåva till ett särskilt ändamål. Här kan du se vart kollekten går.

Samtal och stöd

Av och till är livet svårt, och alla hamnar vi i situationer då vi kan behöva tala med någon. Vänd dig gärna till församlingens präster och diakoner för enskilda samtal eller för att delta i samtalsgrupper.

Kostar det nått? En begravning, en gudstjänst, ett samtal med någon som kan lyssna, en vigsel, ett föredrag. I kyrkan är svaret nästan alltid nej, det kostar ingenting, det är gratis. Men man kan för det mesta lägga lite pengar i kollekten, en slant som diakonerna omvandlar till en säng en natt åt en hemlös, en matkupong åt någon som är hungrig, en julklapp till den mamma som ingen har att ge till sitt barn. Det händer att det är entréavgift till konserter men då är det oftast andra arrangörer än kyrkan.

Det är du som är medlem som bekostar allt det här som är gratis. Tack för att du är medlem!

Bli medlem i Svenska kyrkan!

Tusentals människor går in i kyrkan varje år. Vilken är din anledning till att bli medlem?

Lediga tjänster i Domkyrkopastoratet

Så kul att du är intresserad av att jobba hos oss. Vi använder Varbi som plattform för våra rekryteringar. Klicka på länken nedan så ser du alla rekryteringar vi genomför för tillfället!