Kontakt

Annedals församling Besöksadress: Albin Holms Backe 10, 41346 GÖTEBORG Postadress: Albin Holms backe 10, 41346 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316160 E-post till Annedals församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

I församlingen finns Annedalskyrkan och Guldhedskyrkan och hit hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska sjukhuset. I församlingen hittar du flera gudstjänster varje vecka, stor verksamhet för människor med funktionsnedsättningar, musikarrangemang, gemenskapsträffar, grupper av barn och unga, Bibelstudium, meditation och mycket mer.

Artonde söndagen efter trefaldighet kl. 11. Att lyssna i tro.
Guldhedskyrkan.

Högmässa söndag 25 september

Artonde söndagen efter trefaldighet kl. 11. Att lyssna i tro. Guldhedskyrkan.

Hur närvarande är Gud i skapelsen. Välkommen att i sakta mak, med psalmer, böner och funderingar gå från plats till plats och ta del av naturen och den verklighet vi alla är en del av och har ansvar för. Sommarens sista skapelsevandring går vi söndagen den 25 september kl. 15 tillsammans med Britt Grandin.

Skapelsevandring

Träd in i dansen! I oktober 1966 invigdes Guldhedskyrkan. 50 år senare firar vi kyrkans jubileum med gudstjänster, föredrag, kulturkvällar, utställningar och mycket mer.

Guldhedskyrkan 50 år!

En körföreställning som ger sig in i livets virvlande dans där både skuggorna och ljuset finns. Inom oss och utanför. Precis som änglar och vägvisare. Annedalskyrkan 1 okt kl. 18

Skuggdans

Andakt, inspirerande föredrag och mysig fika. Gemenskapsträffarna i Guldhedskyrkan börjar onsdagen den 7 september och i Annedalskyrkan torsdagen den 8 september. Onsdagen därpå åker vi på utflykt till Lyckebo, och därefter kommer träffarna igång för hösten. Håll utkik efter programmet som snart finns i kyrkorna och här på hemsidan.

Gemenskapsträffar

Från Broadway till Sacré-Cœur

Musik i Annedalskyrkan 4 okt

Från Broadway till Sacré-Cœur Smäktande operatoner från Frankrike och sprudlande musikalpärlor från staden som aldrig sover. Noora Karhuluoma, sopran, Björn Larsson, baryton, Tommy Jonsson, piano.

Psalm 27. Du är större än mitt hjärta. Kerstin Anér har skrivit texten, Roland Forsberg musiken.

Månadens psalm

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum

Boka dop, vigsel och begravning i Annedals församling

Av och till är livet svårt, och alla hamnar vi i situationer då vi kan behöva tala med någon. Vänd dig gärna till församlingens präster och diakoner för enskilda samtal eller för att delta i samtalsgrupper.

Samtal och stöd

Inspirerande föredrag, mysig fika och sista onsdagen i månaden blir det sopplunch. Håll utkik här efter programmet som börjar den 7 september.

Gemenskapsträffen i Guldhedskyrkan

Välkommen till Café Albin i Annedalskyrkan som börjar med andakt kl. 12. Första träffen för hösten torsdagen den 8 september.

Café Albin

Månadsbladet

Läs månadsbladet för september

Kostar det nått? En begravning, en gudstjänst, ett samtal med någon som kan lyssna, en vigsel, ett föredrag. I kyrkan är svaret nästan alltid nej, det kostar ingenting, det är gratis. Men man kan för det mesta lägga lite pengar i kollekten, en slant som diakonerna omvandlar till en säng en natt åt en hemlös, en matkupong åt någon som är hungrig, en julklapp till den mamma som ingen har att ge till sitt barn. Det händer att det är entréavgift till konserter men då är det oftast andra arrangörer än kyrkan.

Det är du som är medlem som bekostar allt det här som är gratis. Tack för att du är medlem!