Annedals församling

I församlingen hittar du flera gudstjänster varje vecka, verksamheten Stella, musikarrangemang, gemenskapsträffar, grupper av barn och unga, Bibelstudium, meditation och mycket mer. I församlingen finns Annedalskyrkan och Guldhedskyrkan.

Bord med kalender, telefon, kaffekopp och person som sitter med surfplattans kalender

Kalender

Här hittar du tider och platser för alla aktiviteter i Guldhedskyrkan och Annedalskyrkan. Klicka här för att komma till kalendern.

Välkommen på gudstjänst!

På söndag är du välkommen till gudstjänst i fastetid. Cathrina Stålklint, präst, kent Andersson, musiker. Eva Forngren och Maria Caskie sjunger och det blir kyrkfika efteråt. Sön 3 mars kl 11 i Guldhedskyrkan. Mer gudstjänster - klicka här!

Hej präst!

Vi söker dig med hjärta för konfirmander. Läs mer om tjänsten här.

Månadsblad

Här hittar du månadens gudstjänster och aktuella nyheter. Klicka och läs!

Klicka för att läsa månadsbladet

Musik i Annedalskyrkan

Låt ett fyrverkeri av sång och musik lysa upp vintermörkret! Annedalskyrkan fylls åter av musik som bjuder på värme, glädje och överraskningar. Varmt välkommen till Kulturkyrkan i vår!

Sju psalmer – Nick Cave på svenska

En musikgudstjänst i påsktid med text och musik från Nick Caves skiva “Seven Psalms”. Tankar om sorg och längtan, om förtvivlan och nåd och om Gud och människan. Fri entré! Ons 27 mars kl 19 i Annedalskyrkan. Läs mer.

Tisdagskonsert

Varje tisdag kl 12 i Annedalskyrkan från 6 febr. Här kan du läsa hela vårens program!

Piaf, Piazolla, passioner!

Tina Glenvik, sång, och Marcus Löfdahl, accordeon, framför tidlösa verk och toner från Edith Piafs och tangomästaren Ástor Piazollas musikaliska värld. Fri entré! Tis 27 feb kl 12 i Annedalskyrkan.

Life Kinetiks - ny kurs!

Kurs för både knopp och kropp där vi lär oss en träningsmetod med grund i modern hjärnforskning för att utveckla hjärnans förmåga. Kom och prova – se om det är något för dig. Kursstart: Ons 14 febr kl 10.30-11.30 i Guldhedskyrkan, därefter 8 kurstillfällen. Mer info och anmälan - klicka här!

Bild på kors i Guldhedskyrkan framför tegelvägg och ljusbärarare med tända ljus.

Kristen djupmeditation

30 minuters meditation under tystnad. Korta ord leder oss igenom. Kom och prova. Varannan tisdag kl 18 i Guldhedskyrkan, jämn vecka. Start 5 mars.

Kom och dansa Nia

Måndagar kl 14 i Guldhedskyrkan. Kom och dansa - Oavsett ålder. Rörelseglädje till härlig musik. Ingen anmälan. Kostnadsfritt. Läs mer.

Gemenskapsträffar

Smörgåslunch, kaffe och inspirerande föredrag. Onsdagar kl 12.15 i Guldhedskyrkan. Läs mer för program.

Bibelsamtalsgrupp i Guldhedskyrkan

Torsdagar kl 13-15. Samtalsgrupp om bibelböcker och bibelläsning med Björn Bäckersten, t o m sista torsdagen i mars. Ingen anmälan - bara att droppa in.

Verksamheten Stella

I Guldhedskyrkan har verksamheten för personer med kognitiva funktionsvariationer funnits i 50 år.

Stella - Stjärnor som rör och berör

– Du kommer ju ihåg texter mycket bättre än jag, säger Jonatan Sverker. – Ja, det gör jag, svarar Kristian Henricson leende. Tillsammans står de på scen och gör succé i den sceniska julkonserten Vinterljus.

Stella-konfirmation

Konfirmandverksamhet för ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar.

Konfirmation

Hur kan man tro på Gud? Vem är Jesus och vad gjorde han egentligen? Kan man förlåta någon som gjort något hemskt? Vad är kärlek? Varför firar man gudstjänst? Måste jag vara felfri? Vill Gud prata med oss och om vad i så fall? Ser Gud mig?

Babyrytmik

Vi sjunger, dansar och rim-ramsar tillsammans i åldersindelade rytmikgrupper. Fika och gemenskap på torsdagsförmiddagar i Guldhedskyrkan. Läs mer för info och anmälan.

Öppna förskolan

Vi har öppet tre dagar i veckan då vi leker, sjunger, samtalar och fikar tillsammans, barn och vuxna. Det finns även möjilghet till kreativt skapande i vår ateljé. Mer info här.

Musik och körer

Annedals församling har ett sprudlande musikliv! Här ges lunchkonserter och stora uppsättningar körverk, julkonserter och musikgudstjänster och mycket mer. I Guldhedskyrkan finns fem körer med olika profiler som sjunger i gudstjänster och ger regelbundna konserter. Läs mer.

En mobiltelefon visar en kalender, i bakgrunden syns en kyrkport.

Musik i Göteborg

Vill du uppleva musik live nära dig? Ta en titt i Göteborgs kyrkors gemensamma musikkalender.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Boka dop, vigsel och begravning i Annedals församling

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i nio kyrkor i centrum.

Kostar det nått? En begravning, en gudstjänst, ett samtal med någon som kan lyssna, en vigsel, ett föredrag. I kyrkan är svaret nästan alltid nej, det kostar ingenting, det är gratis. Men man kan för det mesta lägga lite pengar i kollekten, en slant som diakonerna omvandlar till en säng en natt åt en hemlös, en matkupong åt någon som är hungrig, en julklapp till den mamma som ingen har att ge till sitt barn. Det händer att det är entréavgift till konserter men då är det oftast andra arrangörer än kyrkan.

Det är du som är medlem som bekostar allt det här som är gratis. Tack för att du är medlem!

Bli medlem i Svenska kyrkan!

Tusentals människor går in i kyrkan varje år. Vilken är din anledning till att bli medlem?

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva