Svenska kyrkan Ängelholm Besöksadress: Södra Kyrkogatan 3, 26237 ÄNGELHOLM Postadress: Box 1079, 26221 ÄNGELHOLM Telefon:+46(431)437500 E-post till Svenska kyrkan Ängelholm

Körer för vuxna

Glädjen att sjunga förenar många av oss - i Ängelholms församling finns körer med många olika inriktningar. Att sjunga i kör handlar, givetvis, om att sjunga men också om gemenskap och att få känslan av att utvecklas och lära tillsammans med andra. Välkommen du också!

Ängelholms Oratoriekör

En blandad vuxenkör vars främsta inriktning är instuderande och framförande av större kyrkomusikaliska verk. Genom åren har flera av musiklitteraturens mer kända verk som Bachs Juloratorium, Mozarts Requiem och Vivaldis Gloria stått på programmet. Däremellan vill vi gärna prova på annan typ av musik och då har vi sjungit bl.a. Ellingtons Sacred Concert. Vi har även sjungit sånger av Povel Ramel och Robert Broberg samt en hel del av den svenska traditionella körlitteraturen.

Medlemskap efter provsjungning.
Onsdagar 19.00-21.30 i Ängelholms kyrka.
Kontaktperson: Ingrid Larsson-Hultkvist, telefon 0431-43 75 41
Maila Ingrid
Oratoriekören har en egen hemsida:

Kören Duromoll

Damkör för dig som verkligen gillar att sjunga. Vi försöker hålla en väldigt bred repertoar innehållande gospel, folkmusik samt mer klassisk körmusik.

Inga krav på förkunskap.
Tisdagar 18.30-20.30 i Ängelholms kyrka.
Kontaktperson: Heléne Thomasson, telefon 0431-43 75 43
Maila Heléne

Ängelholms Vokalensemble

En s.k. projektkör, blandad kör. Arbetar som en fortbildning i körsång på hög nivå. Repertoar är klassisk körsång med musik av äldre och nyare datum.
Begränsat antal sångare.
Kontaktperson: Ingrid Larsson-Hultkvist, telefon 0431-43 75 41

S:t Mikael Gospel

En stor gospelkör för dig som är 15 år och uppåt. Vi sjunger mest svart amerikansk gospel, men provar ibland på en del musikaler och Beatleslåtar.

Torsdagar 18.30-20.30 i S:t Mikael.
Maila Frida
S:t Mikael Gospel har en egen hemsida:

Mikaelikören

En blandad vuxenkör som sjunger allt från folkmusik till klassisk repertoar.

Tisdagar 18.30-20.30 i S:t Mikael.

S:t Mikael Vokalensemble

En damkör i projektform.
Begränsat antal sångare.

Höja Sångare

En kör för äldre och daglediga sångare. Repertoaren är mycket skiftande med fyrstämmiga sånger, både sakrala och profana.

Torsdagar 14.30-16.30 i Ängelholms kyrka.
Kontaktperson: Ingrid Häggström, 0431-43 75 44
Maila Ingrid

I vår kalender kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.