Gravar och gravplatser

Alla som är folkbokförda i Sverige har rätt till en avgiftsfri gravplats i 25 år, oavsett vilket trossamfund man tillhör.

Kanske finns det frågor att gå igenom och tänka över när man ska välja gravplats. Olika gravplatser har olika möjligheter och begränsningar. Kontakta kyrkogårdsexpeditionen för att boka en tid eller få svar på frågor, om exempelvis visning av befintliga alternativ.
Av respekt för den avlidne ska en gravsättning alltid ses som slutgiltig, och gravfriden ska värnas. Om de efterlevande anhöriga inte är säkra är det bättre att vänta än att riskera att något blir fel. Kyrkogårdsförvaltningen har möjlighet att förvara urnan avgiftsfritt i upp till ett år.

Kyrkogårdsexpeditionen

Telefon:
Besöksadress:
Storgatan 127 A, Ängelholm.
Öppet: