Other languages with Google Translate

Kontakt

Anderslövs församling Besöksadress: Polis Karlssons gata 2, 23170 Anderslöv Postadress: Box 94, 23108 Anderslöv Telefon:+46(410)20225 E-post till Anderslövs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Önnarps kyrka

Önnarps kyrka är den näst yngsta av de åtta kyrkorna i församlingen. På platsen fanns tidigare en kyrka från 1200-talet som revs under 1800-talet då den blev för liten för församlingen och bedömdes vara i för dåligt skick för renovering. Den latinska korskyrkan i rundbågestil, med sitt särpräglade åttakantiga torn, stod klar 1864.

Interiören är luftig och ljus med en kopia av Thorvaldsens Kristus från 1821 i altaruppsatsen. Ljusbärare och fönsterljusstakar från 1994 bidrar till det moderna sparsmakade intrycket.

Den utsirade och mustigt målade predikstolen från 1600-talet, gamla katolska rökelsekar och en del övriga inventarier är spår från den gamla kyrkan.

Adress:

Önnarps Byaväg 192-0