Other languages with Google Translate

Kontakt

Anderslövs församling Besöksadress: Polis Karlssons gata 2, 23170 Anderslöv Postadress: Box 94, 23108 Anderslöv Telefon: +46(410)20225 E-post till Anderslövs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gärdslövs kyrka

Gärdslöv, på 1100-talet, speglade sig kyrkan i den stora Näsbyholmssjön som utdikades 1869 och vars botten idag utgör kulturlandskapet. Sjön är nu delvis återskapad, men når inte ända fram till kyrkan längre.
Kyrkan har förändrats och vuxit, men ännu tronar en ursprunglig portal i söder, som enligt katolsk sed var männens ingång. Idag går vi alla in genom nykyrkan
som byggdes i början av 1800-talet. Tornet stod klart så sent som 1855.
Kyrkans dopfunt är gjord på 1100-talet av den sk Munkarpsgruppen. Den är av fyrkantigt huggen sandsten, med bilder av träd och blommor, solen och månen.
Altartavlan köptes i Rom 1903 av Fredrik von Blixen-Finecke. Den äldre altartavlan, från slutet av 1600-talet, pryder numera väggen.

ADRESS:

Gärdslövs Byaväg 241-0