Foto: Jim Elfström

Sommarmusik

Fem torsdagar klockan 19.30 i Amiralitetskyrkan

14 juli: BrassUnit  ”Nordiska myter och folksägner”

Oscar Back och Lucas Hjortlinger - trumpet, Olof Rolandsson - horn,
Markus Paulsson Johansson - trombone, Nicole Pouchikas - tuba.
BrassUnit beger sig ut på ännu en turné i södra Sverige. Programmet innehåller nordisk musik, allt    från lättsammare klassiker till verk som ligger glömda men som är verkliga skatter, och även ett uruppförande av Lukas Flink!"

21 juli: Närproducerat  ”I denna ljuva sommartid”

Anna Larsson - sång/gitarr, Karl Wallmyr - trumpet/piano, Boel Mogensen - kontrabas/sång.
Närproducerat är ett musikkollektiv skapat av Anna Larsson och Karl Wallmyr. De senaste åren har kontrabasisten Boel Mogensen anslutit. Trion framför här sitt sommarprogram
"I denna ljuva sommartid" där de på piano, kontrabas, stämsång, gitarr och trumpet framför en blandning av folkmusik, jazz och lyriska originalkompositioner.

28 juli: Kammarmusik  ”Duetter och romanser”

Sångarna Jonna Westerberg, Ebba Tegelberg och pianisten och Johannes Bolmvall träffades på Vadstena Sång- och Pianoakademi, en i Norden ledande utbildning för unga sångare och pianister. Idag studerar alla tre på musikhögskolor i Nederländerna, Malmö och Stockholm.
Det kommer att bjudas på ett högsomrigt romansprogram med den nordiska sångskatten i centrum.Det blir sånger och pianomusik av både välkända och mindre bekanta kompositörer, bland andra Wilhelm Stenhammar, Gösta Nyström och Elfrida Andrée.

4 augusti: Sandgrenska Manskören, dirigent - Annika Nilsson ”Uti vår hage”

Den 17 november 1909 är körens officiella födelsedatum, då kontrollanten vid Örlogsvarvet i Karlskrona grundade kören. Oscar Sandgren blev förste dirigenten, och kom också att ge namn åt kören. Både han och kören kom i huvudsak från KFUM.
I dag är kören ett begrepp i Karlskrona med omnejd, och framträder gärna konsertant i kyrkokonserter, i jul-och vårkonserter, men också i många spex och studentikosa sammanhang.
I kvällens konsert bjuds det på repertoar ur vår svenska traditionella sångskatt med tonsättare som Peterson-Berger, men också Negro Spirituals och musik ur operan Pärlfiskarna m.fl.
Konserten görs i samarbete med Prostataförbundet.

11 augusti:  Stefan Nilsson och Lotta Hasselquist Nilsson ”Från Bach till Bergman”

Pianisten och kompositören Stefan Nilsson är bland annat känd för att ha komponerat musiken till några av våra mest älskade svenska filmer och TV-serier, tex Skärgårdsdoktorn, Så som i himmelen med ”Gabriellas Sång”, Morrhår och Ärtor, Den goda viljan m.fl.
Lotta Hasselquist Nilsson är musikdirektör och konsertpianist, och spelar även många andra instrument. Hon har jobbat som kapellmästare på bl. a Dramaten och Stadsteatern,
ackompanjerat körer, solister, och även skrivit en hel del körmusik. Lotta har även skrivit en hel del körmusik. Det blir ett spännande program med musik från Bach till Bergman.