Sommarmusik

Sänds live på församlingens Facebooksida.

Obs! Inga fysiska besök i kyrkan.

3 juli kl 18

Stina Jansson - violin, Gerda Holmquist - cello
Stina och Gerda träffades på Musikhögskolan och är etablerade kammarmusiker med många olika produktioner bakom sig. Till exempel är de båda återkommande deltagare i Lyckå Kammarmusikfestival. Stina är också medlem i prisade Bastard Barock och Gerda spelar till vardags med Vindla String Quartet. Som duo framför de personliga favoriter från barocken, såsom Telemann, Bach, Händel och Corelli samt svenska folkvisor i egna arrangemang.

10 juli kl 18

Per Bäcker Trio. Per Bäcker - saxofon, Hans Delander - piano, Jan Karlsson - kontrabas
Dessa välkända musiker har spelat på jazzklubbar och pubar, medverkat på krog-, TV- och radioinspelningar och framträtt tillsammans med storheter som Gillespie, Körberg, Tolstoy och Lindfors, m.fl. De har även haft produktioner och samarbeten med Malmö symfoniorkester och i kyrkokonserter.
Trion bjuder på musik av Piazzolla, Peterson-Berger, Sting, Taube, Cornelis Vreeswijk, Bernstein, argentinsk tango, svensk folkton - allt hopknutet med en jazzblå tråd.

17 juli kl 18
Anna Norberg-flöjt. Annika Nilsson, piano och orgel.
Anna har en gedigen karriär i bagaget med bl. a diplomutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon slog igenom under tidigt 90-tal, och världen blev snabbt hennes arbetsplats, med lovord från den legendariske dirigenten Sir Georg Solti. Annika är bl. a. utbildad diplomorganist, och verksam som organist och körledare i Karlskrona Amiralitetsförsamling. Duon kommer i kvällens konsert att framföra musik av Mozart, Schubert och Alfvén.

24 juli kl 18
Noora Karhuluoma, sopran. Johan Wållberg, baryton. Maria Lindegren, piano.

Noora och Johan har utbildat sig vid bl. a Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. De har etablerat sig som en av våra mest anlitade konsert-, oratorie- och operasångare. De har framträtt med körer och orkestrar i Europa och medverkat i operauppsättningar vid bl.a. Drottningholms slottsteater och Malmö Opera. Noora arbetar sedan 2016 som organist i Asarums pastorat. Maria är pianist och flöjtist från Västkusten men bosatt i Karlskrona. Hon har utbildning bl. a från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köbenhavn och är verksam som musiker i Amiralitetsförsamlingen.
I denna sista sommarkonsert från Amiralitetskyrkan kommer det att bjudas på musik av Mozart, Haydn och Mendelssohn.