Alnö församling

I vardag och helg, glädje och sorg finns vi här för varandra. Välkommen till Svenska kyrkans alla sammanhang i Alnö församling

Luciakonsert - Alnö kyrka 11 december kl. 17:00

Välkomna på luciakonsert med luciatåg i Alnö kyrka den 11 december kl. 17:00! Fackeltåg kl. 16:00 och sång på Tunet. Sång av körerna Cantus & Voices Ann-Kristin Färnström, orgel Katarina Castagno, tvärflöjt Under ledning av Brigitta Urbán Annette Nordlinder, präst

Söndag 4 december kl. 11.00 Högmässa - Andra söndagen i advent

På söndag den 4 december är ni varmt välkomna att fira andra advent och högmässa tillsammans med Eva Stenström och Birgitta Urbán. Detta är andra söndagen i advent och temat är "Guds rike är nära"

Torsdagar kl. 11.00 Sopplunch och andakt

På torsdagar är ni välkomna till vår sopplunch som i vanlig ordning avslutas med en andakt i Mariarummet. Plats: församlingsgården

Lördag 19 november kl. 18:00 konsert Faurés Requiem

Välkomna på konsert i Alnö kyrka 19 november kl. 18:00! Faurés Requiem och musik av Massenet, Finzi, Haydn bland andra framförs av en rad fantastiska musiker, körer och solister under ledning av Marco Fonseca. Eva Stenström kommer även att hålla i en andakt kvällen till ära!

Tillsammans för Ukraina

Vi är många som tänker på och berörs av allt som händer i och kring Ukraina. Här samlar vi aktuell information om insamlingar och Alnö församling.

På gång

Här i kalendern kan du se vad som händer i Alnö församling.

Du är viktig för oss i Alnö församling!

Fira gudstjänst

Varmt välkommen till att fira mässa i Alnö kyrka på söndagar kl 11.

Digitala andakter

Här hittar du länkar till våra "Mitt i veckan" andakter

Till dig som förlorat en anhörig

Vi står just nu i en osäkerhet där vi inte vet hur den närmaste framtiden blir. För dig som förlorat en anhörig kan det kännas svårt att planera en begravning. Vi vill dock uppmuntra dig att ändå genomföra begravningen-och inte skjuta upp den

Sjung i kör

Att sjunga i kör är bra för hälsan! Kom och var med i någon av våra körer !

Närbild på någon som swishar från sin mobiltelefon.

Betala via din mobil

Nu finns det möjlighet att via din mobiltelefon lämna kollekt, en gåva eller betala material från bokbordet.

Ny personal

Här kan du läsa kort om våra nya kollegor

Har du frågor och funderingar? hör av dig till oss!

Dataskyddsombud och GDPR

Alnö församlings dataskyddsombud

Dop

Dopet är en högtid som är förknippad med en djup glädje. Detta oavsett om det är ett barn eller en vuxen som döps. Dopet är en fest för det underverk alla människor är.

Konfirmation

Varför finns vi till? Vad händer efter döden? Vad är kärlek? Vem är Gud? Kan man tro på något som vi kanske inte kan se? Vill du ha möjlighet att samtala om dessa frågor och en massa andra frågor? Då är konfirmationen något för dig!

Bröllop

Kärleken är värdefull, den ger livet en mening, trygghet, glädje och tröst. När människor möts och kärleken föds, föds också tron och hoppet.

För dig som är vuxen

Här hittar du mötesplatser av olika slag. Vad sägs om sopplunch, gubbröra, gemenskap kring kaffebordet, enskilda samtal, hembesök och undervisning i kristen tro bland annat.

Alnö gravkapell

Begravning

När någon närstående dör, förändras tillvaron drastiskt. Många och ofta blandade känslor dyker upp; upprördhet, förtvivlan, tomhet, sorg och kanske vrede.

Kyrkogårdsförvaltningen

Ekonomibyggnaden ligger strax intill Alnö kyrka. Vi hjälper dig med frågor om kyrkogården, gravar, blommor mm

Barn och unga

Här kan du upptäcka vad vi gör tillsammans - och hittar du något som intresserar dig är du så välkommen!

Notblad

Musik och körer

Musiken utgör en stor del av Alnö församling. Den berikar vårt gudstjänstliv, såväl i det stora som det lilla sammanhanget.

Alnö församling samarbetar med Sensus.