Foto: Sofie Johansson

Alnö församling

I vardag och helg, glädje och sorg finns vi här för varandra. Välkommen till Svenska kyrkans alla sammanhang i Alnö församling

ÖPPET KYRKIS - Måndagar & Fredagar kl. 09.00-11.30

Du som har barn mellan 0-5 år är välkommen till oss på måndagar och fredagar mellan kl. 09.00-11.30 för en stund av fri lek med barnen och samtal med andra föräldrar. Det krävs ingen anmälan utan dyk upp om och när du känner för det. Plats: Alnö församlingsgård, nedre plan.

UNGDOMSKVÄLL - Tisdagar mellan kl. 18.00-21.00

Du som är ungdom är varmt välkommen till Alnö församlingsgård på tisdagskvällar! Här finns chans att umgås med kompisar, kanske äta något och träffa vår fantastiska personal. Droppa in när du känner för det.

SOPPLUNCH OCH ANDAKT - Torsdagar kl. 11.00

På torsdagar kl. 11.00 är ni varmt välkomna till Alnö församlingsgård då vi bjuder på soppa. I vanlig ordning avslutas lunchen med en andakt i Mariarummet. Kollekten som samlas in går till Act Svenska kyrkan.

KONTRAKTSHÖGMÄSSA - Söndag 25 februari kl. 11.00

Idag är det sammanlyst till Gustav Adolfs kyrka i Sundvall då du har möjlighet att fira högmässa tillsammans med Biskop Eva Nordung Byström med fler. Klicka på rubriken för att läsa mer på Sundsvalls församlings hemsida.

MUSIK FÖR FRED: Viskar en bön - Söndag 25 februari kl. 18.00

Denna gång är det Karin Rinander-Olausson och Daniel Olausson som bjuder på sång och cello tillsammans med Marco Fonseca som spelar piano. Dagens kollekt går till Acts arbete kring klimatet. Välkommen till Alnö församlingsgård!

BEDRÄGERIER - Hur skyddar jag mig? - Tisdag 12 mars kl. 13.00

Patrik Kvick berättar hur vi kan skydda oss mot olika typer av bedrägerier som vi till exempel kan stöta på i telefonen, på nätet eller i brevlådan. Fri entré, välkommen till Alnö församlingsgård!

VÅFFELCAFÈ - Söndag 17 mars kl. 12.00-14.30

Välkommen till Alnö församlingsgård då vi har vårt årliga våffelcafé till förmån för Acts fasteinsamling med temat "Dela lika rädda liv". Vill du läsa mer om kampanjen kan du klicka på rubriken.

MOZARTS REQUIEM - 23 & 24 Mars kl. 18.00

Passa på att se detta fantastiska verk helt gratis! Den första konserten går av stapeln lördag den 23 mars kl. 18.00 i Gustav Adolfs kyrka inne i Sundsvall och den andra konserten kommer att framföras söndag den 24 mars kl. 18.00 i Njurunda kyrka. MEDVERKANDE: Alnö kyrkokör, Njurunda Motettkör, Cantus Vicalensemble, Operastudion från Kapellsbergs Folkhögskola Sundsvalls orkesterförening. Orgel: Anna-Karin Färnström, Sopranen: Anna Hanning, Alt: Elsa von Heijne, Tenor: Jonathan Wålhstedt, Bas: Andreas Franzén under ledning av Marco Fonseca Vill du väldigt gärna gå på denna konsert men har svårt att ta dig till den? Alnö församling erbjuder kyrktaxi tur och retur för dig som är församlingsbo men det gäller endast till lördagens konsert i Gustav Adolfs kyrka. OBS! boka senast 24 timmar innan avresa.

Information om personuppgiftsincidenten- klicka på denna rubrik för att läsa mer

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Bli medlem

Du är viktig för oss i Alnö församling!

Tillsammans för Ukraina

Vi är många som tänker på och berörs av allt som händer i och kring Ukraina. Här samlar vi aktuell information om insamlingar och Alnö församling.

Fira gudstjänst

Varmt välkommen till att fira mässa i Alnö kyrka på söndagar kl 11.

Digitala andakter

Här hittar du länkar till våra "Mitt i veckan" andakter

På gång

Här i kalendern kan du se vad som händer i Alnö församling.

Till dig som förlorat en anhörig

Vi står just nu i en osäkerhet där vi inte vet hur den närmaste framtiden blir. För dig som förlorat en anhörig kan det kännas svårt att planera en begravning. Vi vill dock uppmuntra dig att ändå genomföra begravningen-och inte skjuta upp den

Sjung i kör

Att sjunga i kör är bra för hälsan! Kom och var med i någon av våra körer !

Närbild på någon som swishar från sin mobiltelefon.

Betala via din mobil

Nu finns det möjlighet att via din mobiltelefon lämna kollekt, en gåva eller betala material från bokbordet.

Ny personal

Här kan du läsa kort om våra nya kollegor

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar? hör av dig till oss!

Dataskyddsombud och GDPR

Alnö församlings dataskyddsombud

Dop

Dopet är ett välkomnande, en kärleksförklaring och ett inkluderande. Vill du låta döpa ditt barn? Stort eller litet, samling efteråt eller inte, enskilt eller med hela släkten, dop i kyrkan eller dop i hemmet? Alla dop är unika, precis som den som ska döpas. Att döpas får aldrig bli en fråga om att ha råd, ork, uppbackning eller inte. Dopet kostar ingenting. Alnö församling hjälper till med allt utom eventuell förtäring. Det som krävs för dopgudstjänsten: präst, musiker, vaktmästare, kyrka och dopdräkt finns till ert förfogande. Om ni vill samlas efter dopet får ni låna församlingsgården med tillhörande kök och utrustning. Ni får tillgång till lokalerna innan dopet och kan duka, pynta och förbereda mat eller fika.

Konfirmation

Varför finns vi till? Vad händer efter döden? Vad är kärlek? Vem är Gud? Kan man tro på något som vi kanske inte kan se? Vill du ha möjlighet att samtala om dessa frågor och en massa andra frågor? Då är konfirmationen något för dig!

Bröllop

Kärleken är värdefull, den ger livet en mening, trygghet, glädje och tröst. När människor möts och kärleken föds, föds också tron och hoppet.

Alnö gravkapell

Begravning

När någon närstående dör, förändras tillvaron drastiskt. Många och ofta blandade känslor dyker upp; upprördhet, förtvivlan, tomhet, sorg och kanske vrede.

Kyrkogårdsförvaltningen

Ekonomibyggnaden ligger strax intill Alnö kyrka. Vi hjälper dig med frågor om kyrkogården, gravar, blommor mm

Barn och unga

Här kan du upptäcka vad vi gör tillsammans - och hittar du något som intresserar dig är du så välkommen!

Notblad

Musik och körer

Musiken utgör en stor del av Alnö församling. Den berikar vårt gudstjänstliv, såväl i det stora som det lilla sammanhanget.

Alnö församling samarbetar med Sensus.