Konfirmation

Konfirmation handlar om kristen tro - och kristen tro handlar om Ditt liv och Dina frågor - det som är viktigt för dig!

Konfirmationsåret i vårT pastorat!

Till konfirmandåret är alla välkomna!

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan bekräftar vi dopet men man behöver inte vara döpt för att få vara med på konfirmationsträffarna. Självklart erbjuder vi dop till alla som inte är döpta innan konfirmationen.

Som 14-åring inbjuds man till konfirmandgruppen.
Tillsammans upptäcker och lär vi oss saker om oss själva, livet och kyrkan och kristen tro.
Självklart åker vi på läger och hittar på mängder med roliga saker tillsammans!
Har du speciella behov är vi tacksamma för att få denna information i samband med anmälan, detta gör att vi lättare kan anpassa vår verksamhet till det bästa för alla deltagare.
Du måste inte vara troende men genom konfirmationen får du chansen att ta reda på vad kristen gemenskap och tro handlar om, och vad den kan betyda för dig.

Vuxenkonfirmation är lika självklart som när man är tonåring.
Vid konfirmationen i Hallstaviks kyrkal konfirmerades Ulla Blom och Robert Johansson Bild: Johan Pettersson

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

De erfarenheter, upplevelser och tankar du hittills samlat under livet är en tillgång när du fördjupar dig i livsfrågor och kristen tro tillsammans med andra.

Föredrar du istället att konfirmeras enskilt går det självklart att ordna. Innan konfirmationen samtalar du då med en präst om vad kristen tro innebär.

Du måste vara döpt för att konfirmeras
För att konfirmeras förutsätts att du är döpt. Konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn, är du inte det är du välkommen att bli döpt som vuxen.

Det är en lika stor gåva oavsett när i livet du döps - som barn, tonåring eller vuxen. Vid dopet blir du också medlem i Svenska kyrkan.

Läs mer om att konfirmeras som vuxen.

Vill du veta mer?
Kontakta någon av oss:

Konfirmandledare i Rimbo:
Jeanette Pettersson, tel: 0175-748 28, Mail: jeanette.pettersson@svenskakyrkan.se
Hans Stanley, tel 0175-748 29, Mail: hans.stanley@svenskakyrkan.se

Konfirmandledare i Hallstavik: