Konfirmation

Konfirmationsåret är en möjlighet för dig att tillsammans med andra få fundera; vad är viktigt för ett bra liv? Vem är jag och vem vill jag vara? När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag. Du får också ta reda på vad kristen tro är, åka på läger, lära känna nya människor eller lära känna gamla vänner på nytt sätt.

Konfirmationsåret i vårT pastorat!

Till konfirmandåret är alla välkomna!

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan bekräftar vi dopet men man behöver inte vara döpt för att få vara med på konfirmationsträffarna. Självklart erbjuder vi dop till alla som inte är döpta innan konfirmationen.

Som 14-åring inbjuds till konfirmandgruppen.
Tillsammans upptäcker och lär vi oss saker om oss själva, livet och kyrkan och kristen tro.
Självklart åker vi på läger och hittar på mängder med roliga saker tillsammans!
Har du speciella behov är vi tacksamma för att få denna information i samband med anmälan, detta gör att vi lättare kan anpassa vår verksamhet till det bästa för alla deltagare.
Du måste inte vara troende men genom konfirmationen får du chansen att ta reda på vad kristen gemenskap och tro handlar om, och vad den kan betyda för dig.

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen. Kanske finns en samtalsgrupp om kristen tro där du kan vara med och som kan erbjuda konfirmation.

De erfarenheter, upplevelser och tankar du hittills samlat under livet är en tillgång när du fördjupar dig i livsfrågor och kristen tro tillsammans med andra.

Vuxenkonfirmation är lika självklart som när man är tonåring.
Vid konfirmationen i Hallstaviks kyrka i april konfirmerades Ulla Blom och Robert Johansson Bild: Johan Pettersson

Föredrar du istället att konfirmeras enskilt går det självklart att ordna. Innan konfirmationen samtalar du då med en präst om vad kristen tro innebär.

Du måste vara döpt för att konfirmeras
För att konfirmeras förutsätts att du är döpt. Konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn, är du inte det är du välkommen att bli döpt som vuxen.

Konfirmation som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring?
Här finns alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

Du måste vara döpt för att konfirmeras

Det är en lika stor gåva oavsett när i livet du döps - som barn, tonåring eller vuxen. Vid dopet blir du också medlem i Svenska kyrkan.

Läs mer om att konfirmeras som vuxen.

Vill du veta mer?
Kontakta någon av oss:

Konfirmandledare i Rimbo: Thomas Wiklund, tel: 0175-755 26 eller thomas.wiklund@svenskakyrkan.se

Konfirmandledare i Hallstavik: Johan Pettersson, tel: 0175-250 64 eller johan.pettersson@svenskakyrkan.se

Du kan också kontakta någon av prästerna:
Kristina Pettersson, församligsherde, Hallstavik, tel: 0175-250 71 eller kristina.b.pettersson@svenskakyrkan.se

Magdalena Silfverstjerna, församligsherde Edsbro-Ununge, Husby, Skederid och Rö, tel: 0175-755 77 eller magdalena.silfverstjerna@svenskakyrkan.se

Helena Svensson, ungdomspräst, Rimbo, tel: 0175-755 78 eller helena.s.svensson@svenskakyrkan.se