En glad liten flicka är lucia
Foto: Kristin Lidell

Pastoratsbladet Roslagens Västra

En tidning som täcker kyrkans verksamheter i församlingarna - från Närtuna i söder till Häverö-Edebo i norr.

Årets sista pastoratsblad kommer i brevlådan lagom till första advent.
Bladet handlar om pandemin och hur våra församlingsbor kunnat genomföra dop, vigsel och begravning trots de restriktioner som vi haft.
Du kan läsa om orglarna i Närtuna och S:t Annas kapell, om kyrkovalet och om julen som stundar.

Framsida på pastoratsblad nr 4 Foto: Kristin Lidell

Läs genom att klicka på bilden eller här.

Pastoratsblad nr 3 2020 handlar om diakoni. Vad är diakoni? Vad gör en diakon? Varför behöver kyrkan diakoner? Detta och mycket annat får sina svar i tidningen.
Vi skriver också om Församlingsinstruktionen, nyheter i respektive församling och en spännande höst med mycket musik i våra kyrkor - sjävlklart under Corona-säkrade former. Du läser bladet genom att följa länken nedan eller klicka på bilden.

Läs bladet här

Framsida på pastoratsblad nr 3 Foto: Ulrika Södrén

Pastoratsblad nr 2 2020
Läs om hur kyrkan ställt om - inte in! Vi bjuder in till Sommarmusik - men med de restriktioner som Folkhälsomyndigheten givit oss.
Extra mycket sommarläsning hittar du här.
Du kan också klicka på bilden för att läsa tidningen.

När pastoratsbladet nr 1 2020 gick i tryck hade ännu inte alla restriktioner kring smittspridningen av Covid-19 trätt i kraft. Det gör att mycket av gudstjänst- och musikprogrammet tyvärr inte stämmer i tidningen. Via kalenderfunktionen högst upp till höger på sidan - eller längst ner till vänster - får du den mest aktuella kalendern för pastoratet.