En liten flicka plockar prästkragar en solig sommardag
Foto: Markus Aulén

Pastoratsbladet Roslagens Västra

En tidning som täcker kyrkans verksamheter i församlingarna - från Närtuna i söder till Häverö-Edebo i norr.

Årets sommarnummer av pastoratsbladet ”Roslagens västra”.
Vet du att det är kyrkoval i år? På ett uppslag i tidningen kan du läsa om vad de olika nomineringsgrupperna vill de kommande fyra åren i vårt pastorat.
Du kan också läsa om årets mer eller mindre digitala konfirmationsundervisningar och lägesrapporter från våra församlingar.

Pastoratsbladet sommarnummer Foto: Markus Aulén

Du kan läsa pastoratsbladet här eller klicka på bilden för att läsa

Årets första pastoratsblad innehåller massor med läsning inför påsken.
Ta del av arbetet som kyrkvaktmästarna gör tillsammans med kyrkvärdarna under en gudstjänst. Läs om renoveringsarbetet i Edebo kyrka och om påskens stora mysterium.

Framsidan på 2021 års första pastoratsblad Foto: Magnus Aronsson IKON

Läs tidningen här eller klicka på bilden.

Årets sista pastoratsblad kommer i brevlådan lagom till första advent.
Bladet handlar om pandemin och hur våra församlingsbor kunnat genomföra dop, vigsel och begravning trots de restriktioner som vi haft.
Du kan läsa om orglarna i Närtuna och S:t Annas kapell, om kyrkovalet och om julen som stundar.

Framsida på pastoratsblad nr 4 Foto: Kristin Lidell

Läs genom att klicka på bilden eller här.

Pastoratsblad nr 3 2020 handlar om diakoni. Vad är diakoni? Vad gör en diakon? Varför behöver kyrkan diakoner? Detta och mycket annat får sina svar i tidningen.
Vi skriver också om Församlingsinstruktionen, nyheter i respektive församling och en spännande höst med mycket musik i våra kyrkor - sjävlklart under Corona-säkrade former. Du läser bladet genom att följa länken nedan eller klicka på bilden.

Läs bladet här

Framsida på pastoratsblad nr 3 Foto: Ulrika Södrén

Pastoratsblad nr 2 2020
Läs om hur kyrkan ställt om - inte in! Vi bjuder in till Sommarmusik - men med de restriktioner som Folkhälsomyndigheten givit oss.
Extra mycket sommarläsning hittar du här.
Du kan också klicka på bilden för att läsa tidningen.

När pastoratsbladet nr 1 2020 gick i tryck hade ännu inte alla restriktioner kring smittspridningen av Covid-19 trätt i kraft. Det gör att mycket av gudstjänst- och musikprogrammet tyvärr inte stämmer i tidningen. Via kalenderfunktionen högst upp till höger på sidan - eller längst ner till vänster - får du den mest aktuella kalendern för pastoratet.