Tre personer i skyddskläder står framför en brandbil.
Foto: Ulrika Södrén

Kyrkporten i Roslagen

En tidning som täcker kyrkans verksamheter i församlingarna - från Närtuna i söder till Häverö-Edebo i norr. Årets första Kyrkport i Roslagen hittar du här:

I Kyrkporten i Roslagens tredje nummer för året kan du läsa om biskopsvisitationen. Du får också tips och idéer till vad du kan göra i höst genom våra verksamheter. Vi har körövningar, soppluncher, barn- och ungdomsverksamhet - och allt är gratis - tack vare dig som medlem!

Framsida på Kyrkporten i Roslagen
Kyrkporten i Roslagen nr 3 2022

Här kan du läsa höstnumret av Kyrkporten i Roslagen

Du kan också klicka på bilden av tidningen för att läsa den.

Sommarnumret av Kyrkporten bjuder på kärlek!
Kärlek till hemlandet, kärlek till musiken, kärleken till en annan person!
Vi firar sommar och läser om kärleken! Hela sommarens stora musikutbud hittar du här liksom när pastoratet har sommaröppna kyrkor som du kan besöka.
Trevlig läsning!

Framsida på Kyrkporten i Roslagen Foto: Gustaf Hellsing
Kyrkporten i Roslagen nr 2 2022

PS: Du kan också hitta tre av pastoratets kyrkor på Storyspot numer - läs om det på sidan 9 i tidningen!

Kyrkporten i Roslagen nr 2 2022

Årets första Kyrkport innehåller allt du behöver veta om den kommande biskopsvisitationen, alla påskens gudstjänster och musiktillfällen samt varför man på Island får stora chokladägg på påsken.
Läs också om våra förtroendevalda och en personlig intervju med biskop Karin Johannesson.

En liten flicka på en gräsmatta en solig vårdag Foto: Beatrice Westerlund
Kyrkporten i Roslagen nr 1 2022

Kyrkporten i Roslagen!
Välkommen att ta del av det nya numret av pastoratstidningen. Nytt nummer med nytt namn. Kyrkporten i Roslagen täcker in pastoratets sju församlingar med allt vad som görs från nu till i april.

Julotta i Rimbo kyrka Foto: Helén Uddén
Kyrkporten i Roslagen

Läs det nya numret av tidningen.

När hösten smyger sig på är det dags för pastoratsblad nr 3.
Nu handlar mycket om kyrkovalet som sker i mitten av september - men också om att verksamheterna - körer, Barn- och Unga, diakoni - kommer igång igen. Självklart följer vi restriktionerna kring Covid-19 även under hösten.

Vill du läsa klickar du på bilden av tidningen.

Framsidan på pastoratsbladet - om kyrkovalet Foto: Magnus Aronsson IKON

Årets sommarnummer av pastoratsbladet ”Roslagens västra”.
Vet du att det är kyrkoval i år? På ett uppslag i tidningen kan du läsa om vad de olika nomineringsgrupperna vill de kommande fyra åren i vårt pastorat.
Du kan också läsa om årets mer eller mindre digitala konfirmationsundervisningar och lägesrapporter från våra församlingar.

Pastoratsbladet sommarnummer Foto: Markus Aulén

Du kan läsa pastoratsbladet här eller klicka på bilden för att läsa

Årets första pastoratsblad innehåller massor med läsning inför påsken.
Ta del av arbetet som kyrkvaktmästarna gör tillsammans med kyrkvärdarna under en gudstjänst. Läs om renoveringsarbetet i Edebo kyrka och om påskens stora mysterium.

Framsidan på 2021 års första pastoratsblad Foto: Magnus Aronsson IKON

Läs tidningen här eller klicka på bilden.

Årets sista pastoratsblad kommer i brevlådan lagom till första advent.
Bladet handlar om pandemin och hur våra församlingsbor kunnat genomföra dop, vigsel och begravning trots de restriktioner som vi haft.
Du kan läsa om orglarna i Närtuna och S:t Annas kapell, om kyrkovalet och om julen som stundar.

Framsida på pastoratsblad nr 4 Foto: Kristin Lidell

Läs genom att klicka på bilden eller här.

Pastoratsblad nr 3 2020 handlar om diakoni. Vad är diakoni? Vad gör en diakon? Varför behöver kyrkan diakoner? Detta och mycket annat får sina svar i tidningen.
Vi skriver också om Församlingsinstruktionen, nyheter i respektive församling och en spännande höst med mycket musik i våra kyrkor - sjävlklart under Corona-säkrade former. Du läser bladet genom att följa länken nedan eller klicka på bilden.

Läs bladet här

Framsida på pastoratsblad nr 3 Foto: Ulrika Södrén

Pastoratsblad nr 2 2020
Läs om hur kyrkan ställt om - inte in! Vi bjuder in till Sommarmusik - men med de restriktioner som Folkhälsomyndigheten givit oss.
Extra mycket sommarläsning hittar du här.
Du kan också klicka på bilden för att läsa tidningen.

När pastoratsbladet nr 1 2020 gick i tryck hade ännu inte alla restriktioner kring smittspridningen av Covid-19 trätt i kraft. Det gör att mycket av gudstjänst- och musikprogrammet tyvärr inte stämmer i tidningen. Via kalenderfunktionen högst upp till höger på sidan - eller längst ner till vänster - får du den mest aktuella kalendern för pastoratet.