Bröllop

Kärleken till en annan människa kan kännas som att snudda vid något himmelskt. Att gifta sig är en av de viktigaste händelserna i livet. Ett bröllop kan se ut på många olika sätt. Stort eller litet, det avgör ni.

Välkommen att kontakta oss för ett vigselsamtal.

Hur gör jag när jag vill gifta mig i kyrkan?
Bokning av kyrkan görs genom expeditionen på telefon 0582-156 90.
Vanligtvis sker vigslar på lördagar. Församlingen erbjuder präst och musiker, men vill ni ha någon annan går det bra. Observera att schemat för präster och musiker läggs med några månaders framförhållning. Så om ni bokar i väldigt god tid är det kanske inte bestämt vilka som tjänstgör den dagen. Prästen kommer att kontakta er för ett vigselsamtal i god tid innan vigseln. Val av musik som ska framföras under vigseln sker i samrådan med vigselpräst och musiker. Hindersprövning begärs hos Skatteverket, www.skatteverket.se. Den ska vara gjord innan vigseln.

Löfte inför Gud
En kyrklig vigsel är mer än ett juridiskt avtal. Den är en stund av helighet. Paret ger varandra ett löfte inför Gud, och ber om beskydd och styrka. Gud i sin tur lovar att för alltid vara med i relationen för att hjälpa och ge kraft.

Kyrklig vigsel
En kyrklig vigsel handlar om att frivilligt gå in i en livslång gemenskap, att lova varandra att göra allt för att den ska hålla och sist men inte minst att få ta emot Guds välsignelse över sitt äktenskap.

Det är en glädjens dag när två människor vill dela sina liv med varandra. Inför Gud och släkt och vänner eller vittnen lovar paret varandra evig trohet, att älska varandra i nöd och lust.