Högmässa

Bönen
Kl 11 Högmässa,
Christer Munther,
Körerna Vox Beata och Sångfåglarna.
Söndagsskola, kyrkkaffe

Biskop Fredrik Modéus, vem är han?

Skapad: 2015-04-20 08:44:00
Skapad: 2011-10-04 10:05:00

Fredagen den 8 maj 13.30
Orgelskoj för barn

Lördagen den 9 maj kl 18.00

Vårkonsert med Kalmar Domkyrkokör, Pernilla Ingvarsdotter, sopran och Jan H. Börjesson. orgel.
Dirigent: Paul Thorstensson.

På programmet finns bl.a. Wilhelm Stenhammars Vårnatt, Felix Mendelssohns Hear my prayer, Enrico Bossis Cantate Domino och Sigfrid Karg-Elerts stora symfoniska koral Jesu meine Freude

Kollekt

Musik i Katedralen våren 2015

Mingelmässa

Skapad: 2014-08-18 09:03:00

Varje måndag kl 18.00 är det mingelmässa i Kristofferkoret. Det är en informell nattvardsgudstjänst med utrymme för nyare lovsånger, undervisning och förbön. Gudstjänsten börjar kl 18.00. En timme före och en timme efter är det mingel med tilltugg i Domkyrkans mitt!

Bön i Kristofferkoret

Skapad: 2014-04-10 16:04:00

Onsdagar kl 17.00-17.30

Här är en plats för stillhet, bön och ljuständning.
Det finns möjlighet för förbön.

Kom en stund eller var med hela tiden.

Diakon Ingrid Svedjenäs finns på plats.

Sinnesrogudstjänst

Skapad: 2013-10-01 08:30:00

7 juni kl 18.00
Delning: Jesper Åberg.

Musik: Rolf Johansson, tvärflöjt.

Foto: Anita Karlsson

Kalmar bibelsällskaps boktips!

Skapad: 2014-12-02 10:42:00

Bra böcker.

Tidens stygn
av Allan Willny
pris 120:-

Prinsessan Estelles bönbok
pris 150:-

Skapad: 2013-11-27 13:48:00

i Kalmar domkyrka
tisdagar kl 18.00-19.00

Alla är välkomna! Inga förkunskaper krävs.
Dropp-in, ingen föranmälan.

Meditationen börjar kl 18.00. Meditationsledaren finns
i Domkyrkan från och med kl 17.45 för att visa
sittställningar och svara på frågor.

Vill du veta mer?

kl 12.00 Lunchandakt

Lördagar
kl 12.00 Lunchandakt/dop

Domkyrkan är öppen för besök och andakt

September- maj
vardagar kl 08.00 - 15.30
onsdag kl 08.00 - 18.30
lördag o söndag kl 09.00 - 16.00

Juni - augusti
vardagar kl 08.00 - 20.00
lördag o söndag kl 09.00 - 20.00

Bönsöndagen

Bönen är trons språk, hjärtats samtal med Gud. Bönsöndagen har bönen i fokus. Bönen kan ske i den enskilda människans hjärta som en känsla av lättnad och tacksamhet, en suck av trötthet och sorg, eller ett hjärtats rop i förtvivlan. Det kan vara i form av en tanke av omsorg, kärlek eller oro för en annan människa. Samtal med Gud sker mitt i vardagen, mellan hem, jobb och skola eller i naturen, i stillheten på kvällen eller på natten.

Bönen

Liturgisk färg
Vit

Altardekoration
På altaret ställer vi vita liljor, men inte pingstliljor  och vi tänder påskljuset samt sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning
Första Moseboken kapitel 18, vers 26 - 32
Herren sade: ”Om jag finner femtio rättfärdiga i Sodom, skall jag för deras skull skona hela staden.” Abraham fortsatte: ”Jag dristar mig att tala till dig, Herre, jag som är jord och stoft. Kanske fattas det fem för att det skall bli femtio rättfärdiga? Skall du då förgöra hela staden för dessa fem människors skull?” Herren svarade: ”Om jag finner fyrtiofem, skall jag inte förgöra den.” Ännu en gång tog Abraham till orda: ”Kanske finns där fyrtio?” Herren sade: ”Då skall jag inte göra det, för de fyrtios skull.” Abraham sade: ”Bli inte vred, Herre, om jag talar, men kanske finns där trettio?” Herren svarade: ”Om jag finner trettio, skall jag inte göra det.” Då sade Abraham: ”Jag dristar mig att tala till dig, Herre. Kanske finns där tjugo?” Herren svarade: ”Då skall jag inte förgöra staden, för de tjugos skull.” Abraham fortsatte: ”Bli inte vred, Herre, om jag talar en sista gång, men kanske finns där tio?” Herren svarade: ”Då skall jag inte förgöra staden, för de tios skull.”

Till de kristna i Efesos kapitel 3, vers 14 - 21
Därför vill jag falla på knä för Fadern, efter vilken allt vad fader heter i himlen och på jorden har sitt namn. Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus Jesus, i alla släktled i evigheters evighet, amen.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 18, vers 1 - 8
Han gav dem en liknelse för att lära dem att alltid be och inte ge upp: ”I en stad fanns det en domare som varken fruktade Gud eller brydde sig om människor. I samma stad fanns en änka, och hon kom gång på gång till honom och sade: ’Låt mig få ut av min motpart vad jag har rätt till.’ Till en början ville han inte, men sedan tänkte han: ’Inte för att jag fruktar Gud eller bryr mig om människor, men så besvärlig som den där änkan är skall jag låta henne få ut vad hon har rätt till, annars pinar hon livet ur mig med sitt springande.’” Och Herren sade: ”Där hör ni vad en orättfärdig domare säger. Skulle då inte Gud låta sina utvalda få sin rätt, när de ropar till honom dag och natt? Skulle han låta dem vänta? Jag säger er: han skall snart nog låta dem få sin rätt. Men Människosonen, skall han finna någon tro här på jorden när han kommer?”

Psaltaren
Psaltaren kapitel 13, vers 1 - 6
För körledaren. En psalm av David. Hur länge skall du glömma mig, Herre? Hur länge skall du dölja ditt ansikte? Hur länge skall tankarna mala, mitt hjärta ängslas dag efter dag? Hur länge skall min fiende triumfera? Se på mig, svara mig, Herre, min Gud! Ge ny glans åt mina ögon, låt mig inte somna in i döden, låt inte min fiende säga att han besegrat mig, mina ovänner jubla över mitt fall. Jag litar på din godhet, mitt hjärta skall jubla över din hjälp. Jag vill sjunga till Herrens ära, ty han är god mot mig.