Foto: Anna Söderquist

Därför gjorde vi det!

Att konfirmera sig kan vara en självklarhet för en men mindre självklart för en annan. Oavsett anledning, så är alla välkomna!

Filippa

Därför anmälde jag mig till konfirmation: Främst anmälde jag mig eftersom det legat som en tradition i vår släkt. Men, jag var även lite nyfiken på vad det innebar och ville veta mer om min religion.

Foto: Anna Söderquist

Så här trodde jag att det skulle bli: Jag förväntade mig att det skulle vara mycket prat om just kristendomen. Att det skulle vara en kul grej med att lära känna nya människor. Jag förväntade mig att åka till något land där kristendomen spelar någon roll, som ett läger.

Så här blev det: Det blev bättre än förväntat! Det är inte förrän man går där ett tag som man förstår att detta handlar inte bara om att fördjupa sig i sin religion och läsa Bibeln, det handlar även om att hitta sig själv. Man får tänka på saker kring sig själv och så.

Hur är jag i gruppen: Det tror jag går från person till person hur jag är. Vet inte heller vad de andra tycker. Om jag bara går till mig själv så skulle jag väl säga att jag är den aktiva, som är nyfiken och fundersam. Är även rätt förstående och tar det hela på ”allvar”.

Oliver

Därför anmälde jag mig till konfirmation: Jag valde att konfirmera mig eftersom det är en tradition inom familjen att göra det och nästan alla i min släkt har gjort det.

Foto: Anna Söderquist

Så här trodde jag att det skulle bli: Jag trodde det skulle vara mycket teori och långa pass där vi skulle tolka olika frågor om religion och därmed lära oss om kristendomen. Jag trodde även att jag skulle kunna ha kul under lektionerna och uppleva det hela som en positiv sak.

Så här blev det: Det blev ungefär som jag tänkt mig, med undantaget att det blev mer praktiska och roliga pass där man ändå kunde lära sig mycket.

Hur är jag i gruppen: Gruppen är väldigt bra och alla är generellt snälla mot varandra. Jag känner att jag till exempel kan genomföra gruppuppgifter med i princip vem som helst i gruppen utan problem. Tyvärr drabbades vi av hårda restriktioner på grund av Corona och kunde inte genomföra alla pass som var tänkt, men det har ändå fungerat och problem som uppstått på grund av Corona har lösts på bästa möjliga sätt.

Hannah

Därför anmälde jag mig till konfirmation: Jag anmälde mig till konfirmation eftersom jag älskar att träffa nya människor och alla i min släkt har alltid blivit konfirmerade och jag ville följa i deras fotspår. Sedan skadar det inte att man får presenter när man blir konfirmerad.

Foto: Anna Söderquist

Så här trodde jag att det skulle bli: Jag trodde att vi skulle få träffa nya människor, lära känna varandra, få nya vänner och lära oss mycket om Gud och kristendomen.

Så här blev det: Jag har verkligen tyckt det varit jättekul att bli konfirmerad. Jag har verkligen en jättebra konfagrupp. Det har blivit vissa ändringar på grund av pandemin men jag har haft det jättebra ändå. Även om vi lär oss mycket om kristendomen och Gud så lär vi oss även mycket om oss själva. Vi lär känna varandra, diskuterar och ser olika frågor från olika och nya synvinklar. Vi lär oss vad vi tycker är rätt och fel och vad vi hade gjort i olika situationer. Vi pratar även mycket om hur vi mår och om olika problem i livet och i världen. Våra ledare bryr sig verkligen om hur vi mår och hade samtal med var och en av oss för att se hur vi trivs i gruppen och om vi mår bra.

Hur är jag i gruppen: Jag känner mig väldigt trygg i gruppen och känner att jag kan dela med mig om mina åsikter. I gruppen är jag mig själv, väldigt positiv och glad.