Smått och gott 4/2022

EFTERLYSNING!

Har du bilder från någon eller några av våra kyrkogårdar i Baldringe, Bromma, Högestad, Hedeskoga eller Sövestad?

Vi tänker på äldre bilder, svartvita eller i färg, där man ser kyrkogården i bakgrunden – antingen med eller utan människor.

I så fall får du gärna höra av dig till oss! Bilderna blir en hjälp för oss i arbetet med att göra de gamla kyrkogårdarna levande igen och att det som är kulturhistoriskt intressant kan bevaras.

Bilderna ska inte publiceras någonstans.

Hör av dig till:

ystad.kyrkogardsforvaltningen@svenskakyrkan.se

Du kan mejla bilderna om du har dem i digital form, annars hjälper kyrkogårdsförvaltningen dig att scanna dina pappersbilder.

Tack på förhand!

Vill du vara med och gjuta ljus?

Under en heldag i januari bjuder diakonigruppen in dig som är intresserad av att gjuta ljus i olika former. Lunch ingår.

I skrivande stund är datum inte bestämt ännu, men du som vill veta mer kan höra av dig på telefon 0768-81 88 89.

Välkommen att delta!
Eva Kristin & Diakonigruppen

JUL I CENTRUM SÖNDAG 27 NOVEMBER

Diakonigruppen finns på plats i Latinskolan klockan 13–18 och bjuder på
varm äppeldricka.

Internationella gruppen är i Mariakyrkan och bjuder på glögg med tillbehör
klockan 15–18. Försäljning av adventskalendrar, ljus och tändsticksaskar. Alla intäkter går till ACT:s julinsamling.

Välkommen!

Har du sett vårt nya, vackra dopträd i Mariakyrkan? Det är Österlenkonstnären Dirk Allaerts som tillverkat det. Kom och titta! (Foto: Anders Björk)
”Orgeläventyr” kallade vi den interaktiva föreställning som elever i årskurs 1 bjöds in att delta i vid några tillfällen under oktober månad. I orgeläventyret fick de möta Organisten, Professorn och Assistenten och genom musik, rörelse och teater lära sig mer om orgeln. Bakom ”yrkestitlarna” dolde sig Ystad-Sövestads församlings medarbetare Lisa Hesselbom, organist (till höger), Susanne Holmgren (mitten), dramapedagog och Elin Lundström, rytmikpedagog. (Foto: Karolina Strand)
Allhelgonahelgen 2022, Gamla kyrkogården. (Foto: Kajsa Holmgren)
Den 16 oktober höll prosten Jan Wenzelberg sin avskedspredikan i en fullsatt kyrka i Sövestad. Efter många års tjänstgöring i bygden går han nu i pension. Kyrkoherde Susanne Keyser (mitten) och kyrkorådets ordförande Anna-Lena Weberup tackade och överlämnade gåvor. Flera andra passade också på att säga tack till honom, bland annat Kyrkliga arbetsföreningen. Vi önskar honom varmt lycka till!