Ny kyrkogårdschef på plats

I början av oktober hälsade vi Rebecka Hansson välkommen som kyrkogårdschef i Ystad-Sövestads församling. Hon kommer senast från kyrkogårdsförvaltningen i Malmö där hon arbetat i åtta år som kyrkogårdsmästare.

Från Hälsingland till Skåne

Med en treårig trädgårdsutbildning på gymnasienivå i bagaget flyttade Rebecka från Bollnäs i Hälsingland till Skåne för ett antal år sen. Siktet var inställt på att bli landskapsingenjör. Vägen dit var dock inte helt rak, men så småningom kunde hon titulera sig landskapsingenjör, efter slutförd utbildning vid SLU i Alnarp.
Nu är det alltså Ystads kyrkogårdsförvaltning som gäller för Rebecka.

Närmare till själva verksamheten

Varför hamnade du här?
– Jag trivdes fint i Malmö, men det var väldigt mycket administration och jag kände att jag hamnade långt ifrån själva verksamheten. Det handlade mer om personalärenden än gröna arbetsuppgifter. Här i Ystad har jag mycket mer kontakt med dem som arbetar ute på kyrkogårdarna och andra medarbetare.

Nyskapande förvaltare

Rebecka Hansson beskriver sig själv som en ”förvaltare” som samtidigt välkomnar utveckling och nyskapande. Förvalta det som finns och som är bra, men se också till vad nutiden ger och behöver.

– För mig är arbetsmiljön oerhört viktig, att den utvecklas och ständigt förbättras. Då trivs de som arbetar på arbetsplatsen bättre och gör också ett bra jobb. En möjlighet att påverka sin egen arbetsplats betyder mycket i dessa sammanhang. Vi gör ju detta tillsammans!

Välkommen till Ystad-Sövestads församling, Rebecka!

Jan Wik var arbetsledare på kyrkogårdsförvaltningen under några år fram tills Rebecka började. Nu har han gått i pension. Lycka till med pensionärslivet, Jan!