Other languages with Google Translate

Kontakt

Vittsjö-Verums pastorat Besöksadress: Hårsjövägen 8, Prästgården, 28266 VITTSJÖ Postadress: BOX 1, 28204 VITTSJÖ Telefon:+46(451)23650 E-post till Vittsjö-Verums pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vittsjö-Verums pastorat

Välkomna till oss! Besök gärna någon av våra kyrkor i Emmaljunga, Verum och Vittsjö. Gudstjänsttider hittar ni i kalendern eller via kyrkappen. Vill ni boka tid för en kyrklig händelse som t ex dop eller vigsel eller har frågor angående gravar kontakta pastorsexpeditionen 0451-236 50 eller vittsjo.pastorat@svenskakyrkan.se. Vi försöker att alltid svara i telefonen på kontorstid men säkrast för besök är tisdagar och torsdagar mellan kl 10-12.

Julevangeliet

Här kan du läsa julevangeliet som kommer från Bibeln, Lukasevangeliet kapitel 2 vers 1-20.

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.

I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: "Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt."

När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta."De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.