Vittsjö-Verums pastorat

Välkomna till oss! Besök gärna någon av våra kyrkor i Emmaljunga, Verum och Vittsjö. Gudstjänsttider hittar ni i kalendern eller via kyrkappen. Vill ni boka tid för en kyrklig händelse som t ex dop eller vigsel eller har frågor angående gravar kontakta pastorsexpeditionen 0451-236 50 eller vittsjo.pastorat@svenskakyrkan.se. I nuläget tar vi inte emot spontana personliga besök på expeditionen men nås via tel 0451-23650 så mycket verksamheten tillåter. Övrig tid telefonkontakt med präst enligt information på telefonsvarare.

Nedan kan ni följa pastoratets händelser på Facebook genom att scrolla i rullningslisten till höger i rutan

kyrknytt
Swish-nummer till församlingarna

Med anledning av Coronaviruset:

Vår målsättning är att verksamhet i pastoratet skall genomföras i den mån det är möjligt och på ett så säkert sätt som möjligt.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi kommer uppdatera i den takt vi får vidare information.

I nuläget gäller ett stort eget ansvar:

Att tvätta händerna ordentligt och ofta

Att inte sprida smitta utan stanna hemma vid minsta tecken på symptom

Att iaktta särskild försiktighet i mötet med särskilt utsatta grupper – särskilt äldre och sjuka.

Att visa hänsyn vid in och utgång till lokalen - håll avstånd

Vi kräver inte vaccinpass vid våra gudstjänster

1. Sällskap ska kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter från andra sällskap

2. Antalet deltagare i ett och samma sällskap får uppgå till högst åtta personer.

Tillsammans har vi ett ansvar beträffande balansen angående friheten i att träffas och fira gudstjänst och ansvaret att måna om varandras hälsa

Tänk på att även du som är vaccinerad kan vara smittad och smitta andra - även om symptomen uppträder mildare. Var därför extra noga på symptom även om du känner dig pigg och stark. Är du osäker - stanna hemma. Givetvis är du varmt välkommen så fort du är symptomfri. Det är min fasta övertygelse att när vi avstår att göra något - av kärlek till vår nästa - så välsignar Gud oss på ett särskilt sätt.

Kom ihåg: En spruta eller en restriktion är inte i sig likställt med ett skydd till 100%
Gud har gett oss vishet och sunt förnuft.
Fortsätt därför att iakta den försiktighet som denna tid just nu kräver, oavsett om du är vaccinerad eller inte.

Frukta dock inte. Det är också min fasta övertygelse att om vi gör vad som på oss ankommer - och här får var och en pröva sig själv - så skyddar Gud oss där våra tillkortakommande vill göra sig påminda.

Den som bor i den Högstes skydd
och vilar i den Väldiges skugga,
han säger: ”Herren är min tillflykt och min borg,
min Gud som jag förtröstar på.”
Han räddar dig från jägarens nät
och från den förhärjande pesten.
Han täcker dig med sina vingar,
under dem finner du tillflykt,
hans trofasthet är en sköld och ett bålverk.
Du behöver inte frukta nattens fasor
eller pilen som flyger om dagen,
inte pesten som smyger i dunklet
eller farsoten som härjar i middagshettan.
Ps 91

I Kristus