Foto: Mats Renman

Marie-Louise minns

En fundering i augusti från Marie-Louise Marsjögård.

Lämna det förflutna bakom sig. Kan man göra det?

Kanske har du hört att jag kommer att sluta som kyrkoherde i Vindeln. I början av juli går jag på semester och sedan kommer jag inte tillbaka utan jag och Anna kommer att flytta till Teneriffa för att börja arbeta i utlandsförsamlingen där som kyrkoherde och diakoniassistent.

Så när vi tänker på vår framtid så lämnar vi det förflutna bakom oss. Att jobba i utlandskyrkan har varit en framtidsvision och en längtan som vi har burit på länge, och nu blir det verklighet. Vi blickar framåt med glädje, förväntan och lite oro.

Men när jag tänker på Vindeln så inser jag att jag inte kan lämna det förflutna bakom mig. Att ha fått vara kyrkoherde i Vindelns församling under fem år har varit en spännande resa med många goda möten. En härlig församling med många engagerade: frivilliga, förtroendevalda och anställda. Jag tycker vi har haft roligt och meningsfullt tillsammans. Ni har fått skola mig i kyrkoherderollen och jag har fått leda församlingen under de här åren. Nu tar den tiden slut men det är inget jag kommer att glömma och lämna bakom mig. När jag tänker på Vindelns församling så är det främst med tacksamhet. Jag vet ju att det finns en del utmaningar för församlingen men jag är övertygad om att möjligheterna är större än utmaningarna.

Det viktigaste vi kan göra för varandra är att be. Jag kommer att be för er och önskar också att jag och Anna ska få nämnas i era förböner.

Den 17 juni blir det avtackning i högmässan i Vindelns kyrka. Kom gärna och var med då!

Och förresten så tänker jag fortsätta med att skriva en fundering varje månad även om jag i nuläget inte vet var den kommer att publiceras. Håll utkik på sociala medier så hittar du den nog när den kommer…

Åsa Olsson
åsa.h.olssonl@svenskakyrkan.se