Foto: Lina Eriksson

Lisa Tegby får H.M. Konungens medalj för ”betydande insatser inom svenskt kyrkoliv”

Vindelns församling vill uppmärksamma Lisa Tegby som för "betydande insatser inom svenskt kyrkoliv" mottagit medalj av H.M. Konungen. Lisa arbetar även som tillförordnad kyrkoherde i Vindelns församling och Vindelns församling är glad och tacksam för att Lisa lägger sitt engagemang och sin kompetens som tillförordnad kyrkoherde i Vindelns församling. Läs mer här samt länk till Svenska kyrkan i Umeå.

Medaljceremonin ägde rum den 12 oktober i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet. Lisa Tegby, som till vardags är t.f. kyrkoherde i Vindelns församling och komminister i Svenska kyrkan i Umeå, fick den för "betydande insatser inom svenskt kyrkoliv".

– Medaljen är ju en uppmuntran och när man blir uppmuntrad blir man glad. Så jag är glad och stolt. Men det är viktigt att säga att det här med att arbeta som präst, det är ju något man ständigt gör i ett sammanhang. Så jag ser den här medaljen som en uppmuntran och ett erkännande till alla sammanhang jag fått och får vara en del av och fira gudstjänst, bygga församling och skapa miljöer där tro, hopp och gemenskap kan växa för människor i alla åldrar och livssituationer, säger Lisa Tegby

Lisa Tegby får medalj av kungen

Prästen Lisa Tegby i Umeå får H.M. Konungens medalj för ”betydande insatser inom svenskt kyrkoliv”. – Det är en stor ära och uppmuntran, säger hon.