Kyrkskoj

Kyrkskoj är för alla åldrar. Att äta middag kl 17.00 tillsammans är starten på Kyrkskoj sedan fortsätter kvällen med en andakt och pyssel.

Till Kyrkskoj hoppas vi att alla ska känna sig varmt välkomna. Kyrkskoj är ingen barnverksamhet, utan ett sätt att vara kyrka för alla åldrar, för familjer och för var och en som vill vara med. Man behöver alltså inte ha barn med sig för att komma, men barn behöver ha en vuxen med sig. Man behöver heller inte ha några förkunskaper vare sig i hur man firar gudstjänst eller hur man pysslar. 

Kyrkskoj är något vi som församling gör tillsammans. Det betyder att alla som vill får vara med och bidra med tid, kunskaper eller material. Är du till exempel en fena på fågelholksbygge? Torrtovning? Eller har du massor av garn över som du vill bidra med? Hantera ett stämjärn? Eller kanske skulle du vilja hjälpa till med matlagningen? Binda flugor? Läsa högt för barnen i en myshörna? Hälsa alla välkomna i dörren? Var inte rädd för att föreslå idéer och bidrag! 

Att få känna sig välkommen, trygg och hemma i sin egen kyrka och på ett kreativt och roligt sätt få utforska och utöva sin tro, tillsammans med hela familjen, ung som gammal, borde vara en självklarhet. Det är ju själva kärnan i begreppet att vara kyrka.