Foto: Mats Renman

Fredrik funderar i maj 2018

En fundering varje månad. Förhoppningsvis väcker mina tankar något hos dig...

Förra månaden hade vi musikcafé på församlingsgården. Ni som var där den kvällen kan nog stämma in i att det blev en festlig kväll, för det var det. Jag somnade förnöjd den kvällen. Det var god stämning, fin underhållning och gott fika. Många lokala sångare, musiker och de som gjorde fika bidrog till att kvällen blev så bra och med så varierat program.

Men det var inte bara underhållning. Under kvällen gjordes en insamling till fasteinsamlingen ”Att växa sig starkare” med mycket gott resultat – närmare 12 000 kronor samlades in!

Det är en av sångerna som sjöngs den kvällen som satt sig i mitt medvetande. Ni vet hur det är ibland när en melodi inte riktigt vill ge sig av, rätt vad det är så nynnar man på den igen. Ursprungsversionen är en poplåt som jag egentligen inte gillar speciellt mycket. Men i den här sången är det dessutom så att det är texten som har tagit tag i mig. Jag tänker på en låt som först sjöngs av Michael Jackson som heter Man in the mirror.

Texten beskriver en person som har det bra, men som inte kan blunda för att andra har det sämre. Han vill förändra tillvaron och göra skillnad och kommer fram till hur han ska kunna göra det: Han måste börja förändringen med den människa som han ser i spegeln.

För mig och många andra i vår tid är det lätt att hitta problem. Inte så sällan så lägger vi lösningen eller förändringen hos nån annan. Men ofta finns ju den möjliga lösningen i att förändra sig själv. Det tänker jag ta till mig och försöka med: Förändringen börjar med mig själv!

Fredrik Juul, kyrkoherde
0933-143 10
fredrik.juul@svenskakyrkan.se

.....................................................................................................................

Under den här rubriken funderar jag fritt. En förhoppning är att mina tankar ska väcka något hos dig. Nyfikenhet, eller en insikt. Glädje, hopp, en fråga eller irritation kanske. För oss som är engagerade i Svenska kyrkan i Vindelns församling är det angeläget att känna till vad du tycker, och vad som är viktigt för dig. Vi vill veta vad som gör dig glad och vad som gör dig irriterad. Det hjälper oss att bli en kyrka som är viktig för hela livet. Det hjälper oss att bli en kyrka som är viktig för dig. Därför vill jag uppmana dig att höra av dig för att berätta vad som är viktigt för dig. Kom förbi på församlingsgården i Vindeln eller använd kontaktuppgifterna ovan.