Foto: Mats Renman

Musik i församlingen

Musiken är ett viktigt inslag i Vindelns församlings verksamhet. Våra körer deltar ofta i gudstjänsterna med sin sång och årligen bjuder församlingen in till musikkonserter.

Vindeln gospel
Körledare är Lennart Ljungkvist. Vindelns gospel övar torsdagkvällar kl 19-21.  Inga förkunskaper krävs mer än ett intresse för musikstilen. Vi sjunger traditionell gospel, tex Oh happy day, Take me back, Now let us sing m.m.

Övningstid är torsdagkvällar kl 19-21, församlingsgården i Vindeln 

Kyrkokören
Körledare är Stefan Norberg. Kyrkokören är en blandad kör med ca 35 medlemmar i åldern 20–75 år. Kyrkokören har inga inträdesprov; men körvana och viss notläsningsförmåga underlättar förstås. Vi sjunger en blandad repertoar, men inriktar oss främst på traditionell kyrkomusik. Vi träffas för närvarande varje tisdag i församlingsgården. Kören framträder under kyrkans stora högtider, men gör även en del andra konserter. Vid ett par tillfällen per år reser kören iväg och sjunger och deltar på olika kördagar osv.
Vårt mål är att berika församlingslivet i Vindeln med vår sång. Att vi dessutom har roligt på vägen, och utvecklas både som körsångare och människor, är förstås en bonus!
Övningstid är tisdagar kl. 18.30–20.30, församlingsgården i Vindeln 

Det är vi som jobbar med församlingens körer: