Musik i församlingen

Musiken är ett viktigt inslag i Vindelns församlings verksamhet. Våra körer deltar ofta i gudstjänsterna med sin sång och årligen bjuder församlingen in till musik och orgelkonserter.

Kyrkokören
Körledare är Stefan Norberg. Kyrkokören är en blandad kör med ca 35 medlemmar i åldern 20 – 75 år. Vi har inga inträdesprov; men körvana och viss notläsningsförmåga underlättar förstås. Vi sjunger en blandad repertoar, men inriktar oss främst på traditionell kyrkomusik. Vi träffas för närvarande varje tisdag i församlingsgården. Kören framträder under kyrkans stora högtider, men gör även en del andra konserter. Vid ett par tillfällen per år reser kören iväg och sjunger och deltar på olika kördagar osv.
Vårt mål är att berika församlingslivet i Vindeln med vår sång. Att vi dessutom har roligt på vägen, och utvecklas både som körsångare och människor, är förstås en bonus!
Övningstid: Tisdagar kl. 18.30–20.30, församlingsgården i Vindeln

S:t Mikaelskören
Körledare är Isa Brolin. S:t Mikaelskören är en damkör med ca 10 medlemmar i åldern 20–50 år. Vi har ett enklare inträdesprov, eftersom tempot är lite högre än i Kyrkokören. Notläsning är inget absolut krav, men är en god hjälp vid instuderingen av körmusiken. Vi sjunger en blandad repertoar med allt från jazz till barock. Vi träffas för närvarande varje onsdag i församlingsgården.
Kören framträder främst i gudstjänstsammanhang, men gör även en del egna konserter. Ibland sjunger kören tillsammans med Kyrkokören i en del större arrangemang.
Vi delar målsättning med Kyrkokören, men har kanske en liten annan profil. Att vi är en relativt liten ensemble gör det möjligt att experimentera lite mer.
Övningstid: Onsdagar kl. 18-19.30, församlingsgården i Vindeln

Det är vi som jobbar med församlingens körer:

Isa Brolin

Vindelns församling