Biskopshearing i Vindelns församlingsgård tisdag 7 november

Tisdag 7 november mellan kl 12.30 och 17.00 kommer de fem kandidaterna i biskopsvalet att delta i en hearing på Kulturens hus i Luleå. Välkommen att se detta i direktsändning i Vindelns församlingsgård. Vi bjuder på kaffe under eftermiddagen.

Processen att välja ny biskop i Luleå stift är nu igång. Följande fem personer är, efter nomineringsvalet 17 oktober, kandidater i biskopsvalet i Luleå stift:

Åsa Nyström, stiftsadjunkt på Uppsala stift. Anders Göranzon, lärare på Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Leif Nordenstorm, direktor för Fjellstedtska skolan. Gunnar Sjöberg, kyrkoherde i Costa Blanca. Kenneth Nordgren, kyrkoherde i Umeå pastorat.

Tisdag den 7 november kommer de fem kandidaterna i biskopsvalet att delta i en hearing på Kulturens hus i Luleå och nu finns möjligheten att följa detta via videolänk i Gröna rummet i Vindelns församlingsgård. Under cirka 30 minuter kommer varje kandidat få svara på frågor för att hjälpa de 614 röstberättigade att kunna fatta sitt beslut i biskopsvalet. Utfrågningarna leds av Lisbeth Gustafsson och Mattias Nihlgård.

Här kan du läsa mer om biskopshearingen >>>
Här kan du läsa mer om kandidaterna och biskopsvalet >>>