Begravning

I alla pastoratets tre kyrkor anordnas begravningsgudstjänster. Har du frågor angående begravning och begravningsgudstjänst ring pastorsexpeditionen på tel: 046 771035 så hjälper vi dig.

Pastoratets olika altenativ när det gäller gravplatser, urnplatser, minneslundar osv beskrivs under respektive kyrkogård.

Hofterups församling äger ett bårtäcke som är gjort av textilkonstnär Eva Andersson från Hög.
Bårtäcket är gjort av lin med bård och blev klart i september 2012.

Bårtäcket får användas i pastoratets alla kyrkor

Att mista sin livskamrat smärtar och gör ont.

Vi i församlingen vill gärna finnas för dig i sorgen, saknaden, tankarna och frågorna. Därför erbjuder vi en "leva-vidare-grupp" en gång varje höst.
Detta är ett tillfälle där du får dela dina tankar och känslor med människor som befinner sig i ungefär samma situation som du. Erfarenheten visar att det brukar kännas skönt att veta att man inte är ensam om att uppleva sorg och saknad. Det är också berikande att tillsammans med andra få fundera över; hur lever vi vidare?

Vi träffas fem gånger (oftast på tisdag em). Hör gärna av dig om du är intresserad eller nyfiken.

Kanske känner du att det inte är rätt för dig att prata om din sorg i grupp, men gärna vill prata enskilt istället - då är du välkommen att kontakta mig!

Lise-Lott Jönsson - kyrkoherde, tel 046-300431

Om begravning  är en faktaskrift, som är utgiven av Svenska Kyrkans arbetsgivarorganisation och kan läsas på många språk. Den finns att ladda ner som pdf.