Foto: Joakim Carlström

Vigsel

I människors vänskap och kärlek till varandra anar vi också Guds kärlek. Det gäller all vänskap liksom relationen mellan två människor. I partnerskap och äktenskap kan vi se en glimt av Gud i en annan person och förmedla något av Guds närvaro till den andra.

Vigseln och välsignelsen är ett sätt att ge uttryck åt detta. Det är en offentlig markering att två människor vill leva tillsammans.

I Västerlövsta pastorat har vi särskilda vigseltider på lördagar kl 10.00 och 15.30, oavsett vilken av våra församlingar ni vill gifta er i.

När ni vill boka vigsel kan ni först fylla i nedanstående formulär. Sedan ringer vi upp för att boka in en tid. Det går också bra att ringa direkt till expeditionen (0224-341 90).

En tid före vigseln kontaktar tjänstgörande präst er för ett vigselsamtal. Det kan ske i ert hem eller på pastorsexpeditionen. Prästen berättar om hur en vigselgudstjänst går till och ni bestämmer tillsammans vilka sånger, psalmer, böner och texter som ska vara med.

I alla tre församlingarna finns möjlighet att låna församlingshemmet för bröllopsfest. Det är dock inte tillåtet att förtära alkohol i våra lokaler.

Kom ihåg att ordna hindersprövning i god tid före vigseln!

Vi i Västerlövsta pastorat kommer att göra allt vi kan för att göra er vigsel vacker och minnesvärd.

Vid frågor, kontakta pastorsexpeditionen på 0224-341 90.

Läs mer om vigsel på Svenskakyrkan.se.

Jag vill helst bli kontaktad via: