Foto: Johannes Frandsen

Med dig hela livet

Du är älskad - precis för den du är! Och vi finns med dig i alla livets skeden. I vått och i torrt. I glädje och i sorg. När livet börjar, slutar, är som mest intensivt eller kanske jättetråkigt. Vi är med dig hela livet.

Fika och mat

Möt människor över en kopp kaffe, lite soppa eller en smörgås.

Vi finns med dig hela livet

Daglediggrupper & träffpunkter

Andakt. Program. Samtal. Gemenskap. Servering. Tillfälle att möta andra över en kopp kaffe eller soppa och få lyssna till något djupt eller underhållande.

Diakoni - omsorg om människor

Diakoni kan beskrivas som omsorg om människor och är det ord som används om kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

Du är inte ensam - någon att prata med

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Här hittar du flera kontaktvägar till medmänniskor att prata med. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen till kyrkan för att prata med någon. Du behöver inte vara medlem eller troende.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Dop

Barn, unga och vuxna är välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om ett och annat att tänka på.

Ängel på en gravsten

Begravning

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som vi förlorat. Den är också något att hämta kraft ur för anhöriga. I gudstjänsten överlämnas den döde i Guds kärleksfulla händer. Här kan du läsa om hur en begravning går till och om samtalsgrupper för sörjande och andra möjligheter till stöd som finns i kyrkan.

Med regnbågens alla färger

För oss är det en självklarhet att stå upp och verka för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt. I Västerås finns därför till exempel regnbågskonfa och särskilda gudstjänster - Gudstjänst i regnbågens alla färger.

Bli medlem

Att vara medlem i Svenska kyrkan innebär att både ge och få. Genom ditt medlemskap bidrar du till att skapa ett godare liv och ett schysstare samhälle för många, med hjälp och stöd till människor som har det svårt. Du bidrar också till vårt gemensamma kulturarv, att du själv och andra kan sjunga i kör, besöka kyrkans öppna förskola, prata med en präst när det krisar och mycket mer.

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Vill du hålla dig uppdaterad och inspireras av det som händer och är på gång i Svenska kyrkan Västerås? Registrera dig för att prenumerera på ett eller flera av våra nyhetsbrev!