Tuve-Säve församling

Kontakt

Tuve-Säve församling Besöksadress: Tuve torg 1 A, 41745 Göteborg Postadress: Box 100 07, 40070 Göteborg Telefon: +46(31)7315520 E-post till Tuve-Säve församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Tuve-Säve församling

- En av fyra församlingar på Hisingen i Göteborg. Vi vill vara en gemenskap - med och kring Kristus - och erbjuder olika mötesplatser där vi tillsammans kan få växa och inspireras som människor.

Från årsskiftet blir det nya öppettider och nytt telefonnummer till expeditionen.

Nya öppettider och nytt telefonnummer

Musikgudstjänst­ och samtal kring den nya kyrkohandboken, den 1 mars kl 19. Kaffe serveras i Glashuset från kl 18.

Musik för vår tid?

På Internationella kvinnodagen blir det idel kvinnliga kompositörers musik på Musik i marskvällen. Välkommen till Säve kyrka den 8 mars kl 19.

Musik i marskvällen

Välkomna till Säve kyrka på söndag den 25 februari kl 11 - då framförs minimusikalen "Stegen och brottningen".

Gudstjänst med små och stora

På Kvinnofrukosten den 24 februari kommer Helena Fingarsén Nohle, komminister i Västra Frölunda, till Glöstorpskyrkan.

Kvinnofrukost - "Mitt liv som präst"

Välkommen på berättarcafé i Glöstorpkyrkan, varje onsdag kl. 10-12.

Berättarcafé

Välkommen på berättarcafé i Glöstorpkyrkan, varje onsdag kl. 10-12.

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkomna till våra soppluncher i Kärra och i Tuve.

Sopplunch

Vi har två öppna förskolor i församlingen - Liten & Stor i Säve och Sång & Kuligen i Tuve. Är du hemma med barn mellan 0-6 år på dagtid är du varmt välkommen hit!

Öppna förskolor

Vi har flera körer för alla som tycker om att sjunga, såväl ung som gammal, nybörjare som van körsångare. Vare sig du föredrar klassisk kyrkomusik, jazz, visa eller gospel är du välkommen till den härliga gemenskapen där vi som älskar att sjunga kan mötas!

Körer

Som ideell medarbetare i din församling blir du delaktig i kyrkans arbete. Du kan bidra med ditt engagemang både i gudstjänsten eller i vardagsverksamheten - och precis i den utsträckning du kan.

Att vara ideell medarbetare

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till

Bli medlem i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan finns sju miljoner medlemmar. En del går till kyrkan varje vecka, medan andra kommer då och då. Det är helt i sin ordning. Att vara med i Svenska kyrkan är att vara medlem på sina egna villkor.

Jag önskar att vi kunde säga att kyrkan är fri från kränkningar. Men jag vet också att så inte är fallet. Jag har undertecknat uppropet #Vardeljus och jag känner vrede över de strukturer som tillåter att sådant fortfarande sker.

Ärkebiskopens uttalande med anledning av #vardeljus

Ingen har rätt att utnyttja dig för att tillfredsställa sina egna behov. Om du har blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp i en kyrklig miljö kan du få stöd av våra kontaktpersoner.

Om sexuella övergrepp

Ibland behöver vi prata med någon som är bunden av tystnadsplikt. Om du vill prata med en präst eller diakon, kan du vända dig till din församling. På kvällar och nätter kan du ringa Jourhavande präst på 112.

Någon att prata med

Hon blir därmed den 24 biskopen i stiftet sedan 1665 och den första kvinnan som blir biskop i Göteborgs stift. Susanne tituleras nu biskop electa, vald biskop, fram till den 4 mars 2018 då hon vigs till biskop i Uppsala domkyrka. Då efterträder hon biskop Per Eckerdal som går i pension.

Susanne Rappmann valdes till biskop i Göteborgs stift

Att fira gudstjänst är en församlings grundläggande uppgift -

Gudstjänst

Att fira gudstjänst är en församlings grundläggande uppgift - det är här vi tolkar livet och möter Gud. Välkommen att fira gudstjänst här i vår församling!

Välkommen att hyra våra lokaler. Du kan hyra i samband med dop, vigsel eller begravning för att ha dopkaffe, bröllopsfest eller minnesstund. Uthyrning sker alltid i mån av tillgång och i relation till församlingens egen verksamhet.

Hyra lokaler

Demokrati i kyrkan

Medlemmarna väljer vilka som ska styra Svenska kyrkan. Kyrkovalet hålls vart fjärde år, och den 17 september 2017 hölls det senaste kyrkovalet. Den nuvarande mandatperioden sträcker sig från 2018 till 2022.

Backa pastorat

Den 1 januari 2018 bildades Backa pastorat som består av Backa och Tuve-Säve församlingar. En del förändringar kommer att ske, men annat kommer vara sig likt även i fortsättningen. Andrea Schleeh är pastoratets kyrkoherde - hon kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Grava församling i Karlstad stift.