Solen som är på väg upp lyser genom bladverket, in i en liten glänta.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Leva vidare grupp

En sorgegrupp för dig som förlorat en partner. Vi träffas vid fem tillfällen och samtalar och reflekterar med andra som är i samma situation.

Att drabbas av sorg och bli tvungen att lära sig att leva under nya förhållanden kan vara ett tungt arbete. Ibland kan man behöva någon utomstående att prata med.

Svenska kyrkan Tjörn erbjuder ”Leva vidare-grupper” för personer som förlorat en livspartner. Många upplever att det är värdefullt att tala med andra som befinner sig i en liknande situation. Det kan kännas skönt att tillsammans reflektera över den nya livssituationen, för att kunna gå vidare i sorgearbetet.

Vid träffarna samtalar man utifrån olika teman och varje träff inleds med en fika. Du väljer själv hur mycket du vill dela med dig av i gruppen.

Vi träffas vid fem tillfällen, och eventuellt en återträff. Varje grupp är på 5-7 personer. Vi startar så snart vi fått ihop en grupp. Det är kostnadsfritt att vara med.

Svenska kyrkan på Tjörn erbjuder även möjlighet att få samtala ensam med en diakon.

Kontakt

För mer information eller frågor är du varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans diakoner. Det är också till dem som du anmäler dig till en Leva vidare-grupp. 

 

Porträttbild på en tårögt leende kvinna i en kyrka.

Stöd i sorgen

I kyrkan finns plats för sorg, och stöd för dig som lever vidare. Dela sorgen med någon som lyssnar och förstår. I en sorgegrupp eller i enskilt samtal med präst eller diakon. Vi finns här för dig!