Foto: Camilla Sellberg

Sundsvalls församling

Tfn 060-53 10 100 växel öppen mån-fre 10-14:00, lunch 12-13:00. Kyrkans hus, Floragatan 4, öppet vardagar 10-15:00.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Aktuellt

Svenska kyrkans flagga

Lediga tjänster

Kom och jobba hos oss i en vacker och målmedveten stad. Sundsvalls församling har en bred verksamhet och ett livfullt och välbesökt gudstjänstliv. Vi har två större kyrkor, Gustav Adolfs kyrka, som är Sundsvalls stads landmärke, och Skönsmons kyrka. Därtill kommer två skärgårdskapell och gravkapell. Som vår medarbetare blir du del av en väl fungerande verksamhet som kommer att ingå i det kommande Medelpads södra pastorat.

Presenningsikoner – en utställning

En utställning skapad av Mats Hermansson, präst och konstnär. Du kan se den i GA-kyrkan mellan 11 december till 12 januari.

Lunchgäster i Café Rut

Välkommen till Café Rut!

Kom och njut av god lunch och gott fika, mån-fre 10-15:00 i Kyrkans hus, mitt emot Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka. Här kan du äta lunch eller fika samtidigt som du bidrar till en social och mänsklig hjälp till behövande Sundsvallsbor.

En alternativ adventskalender

Använd adventstiden till att ge både dig själv och andra en stunds närvaro och julglädje. Ljuset lyser i mörkret även om det kanske känns extra mörkt i världen just nu. Här kan du ladda hem din egen alternativa adventskalender.

Alla barn förtjänar julklappar

Det sägs att julen är barnens högtid. Längtan efter julklappar, jullovsaktiviteter och annat som hör julen till finns hos de flesta barn – men långt ifrån alla får uppleva den jul man önskar.

Musik i våra kyrkor

Luciakandidater 2022

Medelpads Lucia

Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka tisdag 13 december 19:00. Fri entré i mån av plats. Insläpp 18:30.

A ceremony of carols

Julkonsert med Benjamin Brittens verk tillsammans med ett knippe välkända traditionella julsånger. Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka söndag 4 december 18:00.

Träfigurer vid en krubba och stearinljus.

Sånger vid Betlehem

MIX-kören och kören Tritonus under ledning av Rigmor Berglund. Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka, onsdag 21 december 19:00. Fri entré.

Tjej vilar på en kudde.

Kuddkonsert - folklig & klassisk musik

Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka lördag 21 januari 16:00. Här får du möjligheten att vila i kyrkbänken till skön folkmusik och klassisk musik live.

Kontakta oss

Ring eller mejla till oss. Här hittar du kontaktuppgifter och öppettider.

Bli medlem

Tack vare dig som medlem kan Sundsvalls församling erbjuda en bred verksamhet för alla åldrar. Vi kan hjälpa och stötta socialt utsatta. Vår kyrka kan vara öppen varje dag. Utan medlemmar fanns inte detta. Vill du bli medlem? Anmäl dig här.

Tröst, hjälp & möte

Samtal och kaffe mellan två personer.

Samtal & stöd

När livet är svårt kan du behöva någon att prata med. Här hittar du information om olika samtal och stöd som vi erbjuder inom Sundsvalls församling.

Kyrkorummet i GA-kyrkan.

Öppen och tillgänglig kyrka

En öppen tid för att komma innanför kyrkans portar. Upplev de svindlande valven och de vackert målade fönstren. En plats att tända ett ljus och ett utrymme för att sitta i en bänk och känna både stillhet och närvaro. Du får också tillfälle att möta kyrkans personal. GA-kyrkan är öppen mån-lördagar 12-15:00, sön gudstjänsttid. Välkommen.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

En grupp människor sitter i en ring i kyrkan och samtalar.

Sörjer du?

Har du drabbats av sorg? Känner du att dina vänner eller närstående inte riktigt förstår eller räcker till just nu? Då kan vår grupp, "Leva vidare", vara något för dig. Det finns stöd i sorgen. Du behöver inte vara ensam.

Stipendier för unga studerande ur Anna Wedholms stiftelse

En stiftelse skapad för att ge stipendier till utbildning och förkovran. Här kan du som är ung, studerar till ett yrke, är konfirmerad och har en anknytning till Sundsvall söka.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Verksamheter

Barn- och familjeverksamhet

Här hittar du verksamheter för barn och föräldrar. Både i öppen mötesplats och i anpassade grupper. Välkommen!

Kör och musik

Musik- och körverksamhet

I kyrkan finns en bred kompetens inom sång och musik. Vi har en kör för alla. Hitta din favorit.

Ungdomsverksamhet

Sundsvalls församling erbjuder unga mötesplatser för aktiviteter, engagemang och gemenskap. Du hittar alla kontaktuppgifter till våra ledare längst ned på sidan.

Vuxenverksamhet & mötesplatser

I Sundsvalls församling hittar du flera mötesplatser för vuxna. Du kan sjunga, lyssna till underhållning, handarbeta eller träffa nya vänner över en tallrik soppa.

Församlingsbladet

Vårt församlingsblad

Här kan du ladda hem och läsa årets församlingstidning. Vi ger ut fyra nummer per år.

Samarbetspartner - Sensus

Sensus är ett studieförbund som jobbar med relationer, livsfrågor, rättighetsfrågor och hållbarhetsfrågor.

Volontärskap - Vill du engagera dig?

Längtar du efter ett sammanhang? Vad är du bra på? Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Det finns många möjligheter för dig som vill engagera dig ideellt. Du behövs som volontär i Sundsvalls församling.

Klicka för att se våra kyrkor i 360-grader.

Bra att veta

Kollekter och Swish

Läs här om du vill Swisha din kollekt eller gåva.

GDPR i Sundsvalls församling

Svenska kyrkan välkomnar nya dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Texten #Gåtillkällan på bakgrund av vatten.

Gå till källan

I tider när rykten snabbt sprids på nätet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits.

Appen Kyrkguiden är gratis.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta kyrkor och gravkapell med mobiltelefonen. Du kan också se hur det ser ut i kyrkan och aktuella evenemang. Appen är gratis att ladda ner.

Två smartphones ligger på varandra.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.