Skönsmons gula kyrka
Foto: Camilla Sellberg

Sundsvalls församling

Tfn 060-53 10 100 växel öppen mån-fre 10-14:00, lunch 12-13:00. Kyrkans hus, Floragatan 4, öppet vardagar 10-15:00.

Vad händer i Sundsvalls församling?

Här kan du läsa vad som händer i din kyrka och ditt församlingshem. Gudstjänster, konserter, dagträffar och öppet kyrkis. Alla program är med reservation för förändringar.

Dopfamilj och prästen vid utomhus

Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er. Livets första fest! Välkommen till dop❣

Aktuellt

Drop-in-dop 21 oktober

Lördag 21 oktober 12-16:00 har ni som har funderat på dop chansen. Då är det drop-in-dop i Skönsmons kyrka. Här är det mesta fixat och ordnat för er. Välkommen till en dag att fira livet, Livets första fest!

Barnkör sjunger

En ny barnkör

Går du i mellanstadiet och gillar att sjunga? Då har vi en kör för dig. Kom till vår prova-på-kväll måndag 2 oktober17:00. Vi sjunger & fikar. Välkommen!

Ungdomskör sjunger

En ny ungdomskör

Är du ung och gillar du att sjunga? Då har vi en kör för dig! Kom till en prova-på-kväll onsdag 4 okt 16:00. Vi sjunger & fikar. Välkommen!

Konfirmation

Här finns plats för dig! Välkommen att bli konfirmand. Läs mer och anmäla dig. Vi har flera olika alternativ för olika åldrar. Häng med! Anmälningsformulär hittar du längst ner på sidan och under varje gruppalternativ.

Ungdomskörfest

Sveriges Kyrkosångsförbund har körläger i Sundsvall 29 sep-1 okt. Hundratals ungdomar från hela Sverige samlas en helg för körsång och festligheter. Du är välkommen att lyssna vid två tillfällen i GA-kyrkan. Fri entré.

Svenska kyrkans flagga

Lediga tjänster

Kom och jobba hos oss i en vacker och målmedveten stad. Sundsvalls församling har en bred verksamhet och ett livfullt och välbesökt gudstjänstliv. Vi har två större kyrkor, Gustav Adolfs kyrka, som är Sundsvalls stads landmärke, och Skönsmons kyrka. Därtill kommer två skärgårdskapell och gravkapell. Som vår medarbetare blir du del av en väl fungerande verksamhet som kommer att ingå i det kommande Medelpads södra pastorat.

Lunchgäster i Café Rut

Välkommen till Café Rut!

Kom och njut av god lunch och gott fika i Kyrkans hus, mitt emot Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka. Här kan du äta lunch eller fika samtidigt som du bidrar till en social och mänsklig hjälp till behövande Sundsvallsbor.

Tröst, hjälp & möte

Samtal och kaffe mellan två personer.

Samtal & stöd

När livet är svårt kan du behöva någon att prata med. Här hittar du information om olika samtal och stöd som vi erbjuder inom Sundsvalls församling.

Kyrkorummet i GA-kyrkan.

Öppen och tillgänglig kyrka

En öppen tid för att komma innanför kyrkans portar. Upplev de svindlande valven och de vackert målade fönstren. En plats att tända ett ljus och ett utrymme för att sitta i en bänk och känna både stillhet och närvaro. Du får också tillfälle att möta kyrkans personal. GA-kyrkan är öppen mån-lördagar 12-15:00, sön gudstjänsttid. Välkommen.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

En grupp människor sitter i en ring i kyrkan och samtalar.

Sörjer du?

Har du drabbats av sorg? Känner du att dina vänner eller närstående inte riktigt förstår eller räcker till just nu? Då kan vår grupp, "Leva vidare", vara något för dig. Det finns stöd i sorgen. Du behöver inte vara ensam.

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd

Vi finns där för människor som är långt hemifrån, långt ifrån familj och vänner.

Ge en gåva

Service

Kontakta oss

Ring eller mejla till oss. Här hittar du kontaktuppgifter och öppettider.

Bli medlem

Tack vare dig som medlem kan Sundsvalls församling erbjuda en bred verksamhet för alla åldrar. Vi kan hjälpa och stötta socialt utsatta. Vår kyrka kan vara öppen varje dag. Utan medlemmar fanns inte detta. Vill du bli medlem? Anmäl dig här.

Verksamheter

Barn- och familjeverksamhet

Här hittar du verksamheter för barn och föräldrar. Både i öppen mötesplats och i anpassade grupper. Välkommen!

Kör och musik

Musik- och körverksamhet

I kyrkan finns en bred kompetens inom sång och musik. Vi har en kör för alla. Hitta din favorit.

Ungdomsverksamhet

Sundsvalls församling erbjuder unga mötesplatser för aktiviteter, engagemang och gemenskap. Du hittar alla kontaktuppgifter till våra ledare längst ned på sidan.

Vuxenverksamhet & mötesplatser

I Sundsvalls församling hittar du flera mötesplatser för vuxna. Du kan sjunga, lyssna till underhållning, handarbeta eller träffa nya vänner över en tallrik soppa.

Församlingsbladet

Vårt församlingsblad

Här kan du ladda hem och läsa årets församlingstidning. Vi ger ut fyra nummer per år.

Samarbetspartner - Sensus

Sensus är ett studieförbund som jobbar med relationer, livsfrågor, rättighetsfrågor och hållbarhetsfrågor.

Volontärskap - Vill du engagera dig?

Längtar du efter ett sammanhang? Vad är du bra på? Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Det finns många möjligheter för dig som vill engagera dig ideellt. Du behövs som volontär i Sundsvalls församling.

Klicka för att se våra kyrkor i 360-grader.

Bra att veta

Stipendier för unga studerande ur Anna Wedholms stiftelse

En stiftelse skapad för att ge stipendier till utbildning och förkovran. Här kan du som är ung, studerar till ett yrke, är konfirmerad och har en anknytning till Sundsvall söka.

Kollekter och Swish

Läs här om du vill Swisha din kollekt eller gåva.

Hur hanterar vi personuppgifter?

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Gå till källan

I tider när rykten snabbt sprids på nätet är det viktigt att kunna gå till källan och ta del av ursprungsinformationen. Den här sidan, som uppdateras utifrån aktualiteter, riktar sig till dig som vill ta reda på var Svenska kyrkan står i frågor där olika tolkningar eller missuppfattningar har spridits.

Appen Kyrkguiden är gratis.

Kyrkguiden leder dig rätt med karta och kalender

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta kyrkor och gravkapell med mobiltelefonen. Du kan också se hur det ser ut i kyrkan och aktuella evenemang. Appen är gratis att ladda ner.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.