Foto: Fotiní Carlsson

HÖSTHÄLSNING FRÅN MARIA

Nyhet Publicerad

För mig är september den sista sommarmånaden. Fortfarande blir det kvällsdopp i älvens klara vatten och på gården är det bråda tider: fåren ska klippas och grödor ska skördas.

Men det går mot mörkare, hårdare och kallare tider, bildligt och bokstavligt. Vi har ett krig i vår närhet och hör nästan varje dag om gängkriminalitet, skjutningar och sprängningar. Priser och räntor går upp och gör ekonomin svårare. Behovet av hjälp och stöd ökar och det är lätt att känna sig otillräcklig. 

En tröst är att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något. Kom ihåg att dörren till församlingen alltid är öppen. Vare sig du behöver hjälp och stöd själv eller som volontär vill hjälpa andra. Och även om sommaren går mot sitt slut börjar mycket annat på nytt. Det är terminsstart för flera verksamheter, inte minst hos oss.

Vi har nystart för våra körer och nya Ulrikamässan, för alla som längtar och hoppas på en kärleksfull kraft. Vi startar Livsstegen - självhjälp för inre hälsa och Psalmbokcirkel, Dans för hälsa, Retreatsöndag, Söndagsskola för vuxna. Vi har också glädjen att välkomna rekordmånga konfirmander!

Om alla nya och gamla aktiviteter och härbärget finns det att läsa här på vår hemsida. Hoppas vi ses till mässa, samtal och brunch - där du kan vara med så mycket eller lite du vill.

Du är alltid välkommen!


Maria Idänge
Din kyrkoherde i Söderhamn och Sandarne

Läs alla Marias brev här:

NYTT ÅR MED NYA MÖJLIGHETER

Publicerad:

JULEN ÄR HÄR

Publicerad:

Vår kyrkas stora födelsedagsfest!

LJUSET I MÖRKRET

Publicerad:

HÖSTHÄLSNING FRÅN MARIA

Publicerad: