#envarmarestad

Nyhet Publicerad

I morse fick flera salemsbor en varm överraskning när de väntade på bussen eller pendeln. I flera busskurer och vid pendeltågsstationen låg handstickade halsdukar och pannband med en uppmaning att ta med hem. Bakom de värmande gåvorna ligger Svenska kyrkan i Salem.

Det finns många som lever med kyla och tomhet i sina hjärtan men också människor som vill sprida medmänsklighet och värme. Halsdukarna är en symbol för att vi alla kan bidra till en varmare stad.

– Det är eldsjälar i vår församling som stickat halsdukarna och pannbanden, säger Jennie Wall, kyrkoherde i Salem. Vi hoppas att halsdukarna och pannbanden kan värma någons hjärta och dessutom väcka tankar kring vad jag kan göra för någon annan. Tillsammans kan vi göra skillnad!

#envarmarestad där ett värmande plagg läggs på hållplatser är ett rikstäckande initiativ som Svenska kyrkan står bakom, där ca 60 församlingar och pastorat medverkar. Under hösten har hundratals personer engagerat sig runt om i landet, efter en idé från en församling i Luleå förra hösten. En del har virkat mössor, andra stickat halsdukar och en och annan vante eller raggsocka.