Konfirmand 2023

i Säffle pastorat

• ”Roligare än jag trodde”

•  ”Att få vara med andra och ha lite gemenskap ”

•  ”Lärde mig mer om Gud”

•  ”Träffat både nya och gamla vänner”

Detta är några röster från de som konfirmerat sig i Säffle de senaste åren. Och det stämmer väldig bra vad konfirmation handlar om: gemenskap, frågor om livet och om Gud, och om att ha roligt tillsammans.

Välkommen att vara med du också!

Här kan du läsa om vilka olika grupper som du kan välja mellan. Förhoppningsvis hittar du något som passar dig!

Bra att veta

Det är vanligt att det i våra grupper finns de som behöver extra stöd på olika sätt. Om det är så för dig så kontakta oss så kommer vi  tillsammans på en bra lösning som passar dig.

Anmälan

Det är jättebra om du anmäler dig före 31 augusti, men det går bra att anmäla sig ända fram till grupperna börjar i höst.

• Alla grupper startar i september 2022.

• Alla grupper omfattar totalt 60 timmar, fast i olika upplägg.

• Jaktgruppen har utöver detta 60 timmar inför jaktprovet.

Här kan du läsa mer om konfirmation i Svenska kyrkan: www.svenskakyrkan.se/konfirmation

Sommargrupp

Gruppen för dig som har fullt upp i veckorna, eller vill passa på när du är ledig och solen skiner. Det blir tre oförglömliga och roliga veckor på sommarlovet, direkt efter skolan slutat.
Vi ses en gång på hösten, och en gång på våren.
När sommarlovet börjar har vi ett läger på fyra dagar. Efter det ses vi i Säffle församlingshem varje vardag mellan kl. 10:00-13:00.
Konfirmationen är i Säffle kyrka i början av juli 2023.

Veckogrupp

Gruppen för dig som vill komma en eftermiddag i veckan.
Vi träffas i Säffle församlingshem på onsdagar kl. 16:00—18:00. Vi följer skolans terminer, så när du går i skolan är det konfa, och när du har lov så är vi också lediga.
Vi åker på två veckoslutsläger, ett på hösten, och ett på våren.
Start i september med konfirmation i By kyrka i början av maj 2023.

Jaktgrupp

Ansvar för naturen och skapelsen. Ja, bland annat det handlar jaktkonfirmation om.
Under terminerna träffas vi 1 gång/vecka för att förbereda oss inför jägarexamen. Teoretiskt prov i början av våren. Jaktläger på hösten.
Konfirmationsdelen gör du tillsammans med sommargruppen.
Du får betala jägardelens provavgifter, om du väljer att göra proven.
Minst antal deltagare: 5, max antal deltagare: 20.
Sker i samarbete med Studiefrämjandet och Billeruds jaktskytteklubb.

Helggrupp

Det här är en grupp som träffas under höst- och vårtermin. Vi träffas en helg i månaden (heldag lördag + förmiddag söndag) och vi åker inte på läger och har inga övernattningar.
Vi träffas i olika församlingshem i Säffle pastorat (kommun), och vi kommer tillsammans överens om var, så att det ska passa alla.
Sedan avslutar vi med konfirmation i maj 2023. Vilken kyrka konfirmationen blir i, det bestämmer vi också tillsammans i gruppen.

Veckogruppen, sommargruppen - Anna Torstensson
Jaktkonfirmation - Lars ”Knitt” Johansson