Dataskyddsförordningen - GDPR

Från och med 25 maj 2018 gäller den nya Dataskyddsförordningen, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.  Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet. Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att få ett utdrag av dina personuppgifter samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att din identitet kan bevisas.

Just nu pågår

...en omfattande anpassning till den nya dataskyddsförordningen. Anpassningen handlar om att inventera och anpassa de tekniska systemen samt se över och justera arbetssätt och rutiner i pastoratet.

Epost

Så här behandlar vi dina uppgifter om du skickar e-post till oss.

Kontakta Pastorsexpeditionen för mer information.

För mer information om dataskyddsförordningen, GDPR, hänvisar vi till Datainspektionen.