Kontakt

Roslagens västra pastorat Besöks- och postadress: Uppsalavägen 10, 76241 Rimbo Telefon: +46(175)74800 E-post till Roslagens västra pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Rimbo kyrka

Förstora gärna panoramrörelsen för bättre bild genom att klicka på den oranga rutan längst till höger på filmen.

Se panoramabildvisning från Rimbo kyrka, observera att ni först får se Fasterna kyrka, därefter följer Rimbo! Klicka här

Rimbo kyrka är ovanligt nog, byggd i ett sammanhang: Kyrkorum, sakristia, vapenhus och valv.
De dekorativa gavlarna lyser röda och kontrasterat mot muren. Intressant är det snedställda Andreaskorset som bekräftar en uppgift från 1600-talet att kyrkan skulle vara invigd åt denna apostel. Årligen firas detta på Andreasdagen.
År 1999 - 2000 renoverades kyrkan invändigt och de vackra och talrika väggmålningarna gavs en ännu större rättvisa.