En ledare och några ungdomar är ute och går.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Ledarutbildning

Vill du testa att vara konfaledare, ledare i barngrupper eller i gudstjänsten? I ledarutbildningen får du chansen att utveckla dina ledaregenskaper och skaffa en massa nya erfarenheter.

Ledarutbildningen riktar sig till dig som efter konfirmationen kan tänka dig att fortsätta som ledare i kyrkan eller andra sammanhang. Utbildningen sker i samarbete med Luleå stift och omfattar totalt fyra steg med diplom för varje steg du fullgör - en bra merit när du söker jobb i framtiden.

Under ledarutbildningen får du också praktisera ditt ledarskap i församlingen som till exempel konfaledare, ledare i någon av våra barngrupper eller i gudstjänsten.

Steg 1 och 2 följer med som hjälpledare på konfaläger medan steg 3 och 4 innehåller andra aktiviteter som exempelvis utbildningar på andra orter.

Alla är bra på olika saker och du har chansen att välja de ledarsituationer som passar dig och där du kommer till din rätt.

För att börja ledarutbildningen måste man vara minst 16 år gammal och konfirmerad, men det går att komma med även om man är äldre.

I Pajala församling har vi ett 20-tal ungdomsledare som både har gått och går ledarutbildning. De är otroligt viktiga för konfirmationsarbetet såväl som barnverksamhet och körverksamheter. Kyrkans ledarutbildning är gratis! Ta chansen och prova på!