Ny byggnad för kyrkogårdsförvaltningen

Nyhet Publicerad Ändrad

Ovansjö kyrkogård • Under ett antal år har vi växt ur byggnaden för kyrkogårdsförvaltningen.

Ovansjö kyrkogård • Under ett antal år har vi växt ur byggnaden för kyrkogårdsförvaltningen. Lokalerna är för små och det saknas utrymme för maskiner, personal och övrigt material. Byggnaden behöver genomgå en omfattande renovering. Vi har undersökt olika möjligheter för att rusta upp den gamla byggnaden men kommit fram till att vi inte får plats med allt vi behöver. För att möta alla behoven ur ett miljöperspektiv och för en hållbar framtid har vi
beslutat att bygga en helt ny byggnad. Den nya byggnaden kommer vara anpassad efter dagens och framtidens behov. Med smarta miljövänliga lösningar där vår verksamhet kan fortsätta växa och fungera på ett bra och ansvarsfullt sätt. Med en snygg och smart arkitektur smälter den bra in i vår vackra landsbygdsmiljö.

Det har varit en lång process med många kloka idéer. Vi känner att vi landat i en bra lösning med allt samlat. Vi bygger för en hållbar framtid, både för klimatet men också för våra anställda.

Magnus Linnarsson, fastighetsansvarig

 

Film från första spadtaget

Första spadtaget

Ny byggnad för kyrkogårdsförvaltningen Ovansjö kyrkogård • Under ett antal år har vi växt ur byggnaden för kyrkogårdsförvaltningen.

Den nya byggnaden kommer innehålla:
Expedition, verkstad, spolhall, personalutrymmen, bra förvaring för våra maskiner och övrigt material.

I anslutning byggs också:
Ett kallförråd.
Nya materialgårdar med möjlighet för kompostering och avfall.

Planeringsarbetet med den nya byggnaden är i full gång, bilderna är prototyper och inte exakta.

Det har varit en lång process med många kloka idéer. Vi känner att vi
landat i en bra lösning med allt samlat. Vi bygger för en hållbar framtid, både för klimatet men också för våra anställda.
Magnus Linnarsson, fastighetsansvarig

Den nya byggnaden
Kvadratmeter: ca 670 m²
Planerad start: sommaren 2021
Planerad att stå klar: hösten 2022

Byggnaden finansernas av begravningsavgiften. Begravningsavgiften
finansierar begravningsverksamheten. Begravningsavgift betalas av alla som är folkbokförda i Sverige och som har en kommunalt beskattningsbar inkomst, oavsett religion.