Foto: Louise Larsson

Det händer i Kyrkan

Här hittar du information om vad som händer i våra kyrkor. Vill du fira Gudstjänst? Drömmer du om att sjunga i en kör? Vill du njuta av en härlig Konsert? Eller vill du veta mer om Kyrkor och Lokaler. Våra kyrkor är en plats för alla!

Varje vecka firar vi gudstjänst tillsammans och du är varmt välkommen till alla våra gudstjänster. Det spelar ingen roll om det är din första Gudstjänst eller om du vart på hundra stycken, alla är lika välkomna. Det kostar ingenting att gå på en  gudstjänst, men den som vill kan lämna en frivillig gåva (kollekt) som går till ett välgörande ändamål.

Gudstjänster i Ovansjö- och Järbo församlingar

Vi har flera olika gudstjänster varje vecka. Gudstjänsterna ser lite olika ut, precis som våra liv ofta gör. Oavsett vad livet ger dig har vi en plats för dig.

OVANSJÖ KYRKA

Morgonmässa - Tisdagar kl. 8.30-9.00
Gudstjänst - Söndagar kl. 11.00-12.00

STENSÄTRAKYRKAN

Veckomässa - Tillfälligt uppehåll.

STORVIKS KYRKA

Lekmannaledd gudstjänst - kl. 18.00-18.30. Den första torsdagen varje månad firar vi Mässa.

JÄRBO KYRKA

Gudstjänst - Söndagar kl. 16.00-17.00

Bakom ett bord med kaffekopp och tända ljus sitter en person i soffan och läser i Bibeln

Tid med Gud hemma

Vill du stilla dig en stund inför Gud? Du kan be och hålla din egen andakt eller meditation där du är. Eller fira en enkel gudstjänst hemma hos dig. Via nätet kan du också ta del av gudstjänster och andakter.

Här kan du läsa mer om våra gudstjänster. Information om kommande söndag, Bibeltexter och information för kyrkoåret.

Gudstjänstinformation

Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang. Kyrkan står för hela en tredjedel (!) av konsertutbudet i landet och bidrar till ett levande kulturliv. Till alla våra konserter är det är fri entré, med möjlighet att ge en frivillig gåva som går till musikverksamheten i Ovansjö-Järbo pastorat.

Musik & Körer

en man ser mot solnedgången

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Änglar, under, chips och läsk. Och dagens avsnitt av Vad gör Jesus idag?" Läs tankar inför helgen av prästen Charlotte.

kl. 9.00 varje onsdag. Ingen anmälan behövs.

Morgonbön i Storviks kyrka

kl. 9.00 varje onsdag. Ingen anmälan behövs.

Söndag, 27 SEP, 25 OKT, 22 NOV  i Järbo.

Söndagsro - med vandring

Söndag, 27 SEP, 25 OKT, 22 NOV i Järbo.

Du är inte ensam att fundera över livet!
Vad är viktigt för dig? Vad tänker du på? Vem bryr sig?

Konfirmation

Du är inte ensam att fundera över livet! Vad är viktigt för dig? Vad tänker du på? Vem bryr sig? Tillsammans med dig funderar vi över dessa och andra frågor under din konfirmationstid. Du är välkommen vare sig du tror eller tvivlar. Tillsammans med andra får du upptäcka och uppleva, lära och leka.

Nu kan du söka över hela landet efter en konfirmationsgrupp som passar just dig. Hur vill du konfirmeras och vad intresserar dig? Sök och se vad du hittar!

Hitta din konfirmation!

Ovansjö kyrka, Ovansjö kapell, Järbo kyrka, Stensätrakyrkan, Storviks kyrka, Hammarby kapell

Kyrkor och lokaler