Katekumenat

Vuxenväg till tro

Nyfiken, tveksam, intresserad?
Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor? Kanske blev du aldrig döpt eller konfirmerad? Då kan katekumenatet var någonting för dig. Det vänder sig till vuxna och som är nyfikna på eller söker en tro och som vill utforska vilka andliga upptäckter som kan göras inom kyrkan. Undervisningen och samtalen utgår från de frågor som finns i gruppen. Du måste inte ha en tro när du kommer, men en nyfikenhet och en vilja att dela dina tankar och frågor med andra är en bra utgångspunkt. 

Dina frågor i centrum
Undervisningen och samtalen utgår från de frågor som finns i gruppen. Det kommer finnas gott om tid för gemensamma samtal. På så sätt kan du i din egen takt ta ställning till om den kristna tron och kyrkan är en plats för fördjupning. 

Träffarna
Katekumenatgruppen träffas regelbundet cirka16 gånger. Start i oktober och slut i maj. Gruppen är en del av församlingen och kommer att fira gudstjänst tillsammans vid olika tillfällen.

Vill du veta mer om katekumenatet hittar du mer information på hemsidan: www.katekumenatet.se

Frågor och anmälan 
Anna Ekelund, diakon 0491-784208
Anna.Ekelund@svenskakyrkan.se

 

Kropp & själ

Stilla dagar, pilgrimsvandringar och samtalsgrupper för dig som är nyfiken på, vill inspireras och fördjupa dig i kristen tro och livsfrågor.

Verksamheter

Församlingens aktiviteter och grupper.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning.

Oskarshamns församling har ett rum och ett sammanhang för livets olika skeden. Här delar vi glädjen när någon döps, konfirmeras och när ett par vigs, men också sorgen när vi begraver en vän eller anhörig.