Foto: Bogfoto.com

Bröd som bryts – retreat på Solliden med Olaus Petri församling

Retreat med personlig vägledning. Sollidens kursgård 15-17 oktober 2021.

Bröd som bryts

Retreat med personlig vägledning.

Att ett bröd är Gud förstår bara den hungrige. Jesus talar om sig själv som bröd och vi kallas att vara bröd. Vad kan det betyda för oss och vilken hunger kan mättas? Under retreaten firar vi mässa och ber med tidegärdens andaktsform.
Ledare: Björn Helgesson, präst i Olaus Petri och Berit Carlström, folkbildare.

Så länge bröden inte är brutna, kan ingen bli mättad, ingen bli vederkvickt.

Origenes, kyrkofader

Fredag kväll 15 oktober till söndag lunch 17 oktober 2021.

Sollidens kursgård norr om Örebro. Helpension, vegetarisk kost. Kostnad: 3377:-.
För deltagare boende inom Örebro pastorat och tillhöriga Svenska kyrkan: 800:-. Vi har 19 platser. Är du osäker på om du bor i Örebro pastorat? Här kan du söka och hitta din församling!

Frågor: Björn Helgesson, tel. 019-15 46 86

Uppdatering 6/9: Retreaten är fullbokad, men man kan sätta upp sig på en reservlista via formuläret nedan!

Intresseanmälan till retreat på Solliden 15-17 oktober 2021 (* obligatorisk uppgift)

Då priset är reducerat för deltagare boende i Örebro pastorat och som tillhör Svenska kyrkan ber vi dig ange om du är det/inte är det, genom att ange det i kryssrutorna nedan. Uppgiften är obligatorisk* (På svenskakyrkan.se/sokforsamling kan du söka och hitta vilken församling du bor i)

På svenskakyrkan.se/orebro/gdpr kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter i Svenska kyrkan Örebro pastorat.

Björn Helgesson

Präst, Örebro pastorat, Olaus Petri församling

Mer om Björn Helgesson

Komminister

Olaus Petri församling

Församlingsexpedition:
Olaus Petri kyrkogata 4, 703 64 Örebro
Telefon- och öppettider: mån, tis, tors, fre kl. 9–15, ons kl 10.30–15, lunchstängt 12–13.
telefonnummer: 019-15 46 61 eller 019-15 45 00 (vx.)
E-post:
olauspetri.forsamling@svenskakyrkan.se

Olaus Petri församlingshem
Sofiagatan 2 A–D

För bokningar mm. ring informationsservice
tfn. 019-15 45 00.

Kontaktlista med alla medarbetare i Olaus Petri församling

Olaus Petri kyrka
Storgatan 40, Örebro
Kyrkan är öppen tis, ons, fre kl. 10–15, tors kl. 10–18 samt under helgerna i samband med gudstjänst

Mässa:
Söndag kl 10, 11, 13 & 14 (Anmäl plats i förväg på telefon 072-356 04 82 - ring fredag och lördag mellan kl 10–14).
Onsdag kl. 7.30, torsdag kl. 18.
Morgonbön:
Vardagar utom onsdag kl. 8.

Plan över kyrkan (pdf)

I Olaus Petri församling bor drygt 24.500 människor. Den är belägen i norra Örebros centralare delar. Församlingen ligger inom Örebro kontrakt och Strängnäs stift i Svenska kyrkan.

Läs mer om Olaus Petri församling