Kvast-Johannas Barnloppis & café 21/9 kl 10–12.30 Adolfsbergs kyrka

Nyhet

Välkommen till höstens stora barnloppis full med barnkläder, leksaker, böcker och andra roliga barngrejer! När du behöver en paus i ditt fyndande så är du välkommen att slå dig ner i vårt café! Bordshyror och överskottet av caféet skänker vi till Världens Barn.

Här kan du fynda barnkläder, leksaker, barnböcker och andra barnrelaterade saker! Perfekt tillfälle att shoppa lite höst- och vinterkläder. I vårt café kan du köpa gofika, dricka, kaffe och korv med bröd. Medföljande barn kan passa på att besöka Kalle Posts brevlåda, leka och leta guldstenar i regnbågslekparken eller varför inte ett besök till Mormor Mus Bibelotek för lite lek, musletning och läsning.

Du som vill Boka bord på loppisen:

En plats med bord kostar 150 kr. Bordet är 120x60 cm. Klädställning får tas med, kostnad för plats för klädställning är 100 kr.  Vill du ha både bord och klädställning blir summan alltså 250 kronor. Du bokar ditt bord på johanna.sjolin@svenskakyrkan.se OBS: Om du försöker boka bord under tiden 1/7-21/8 så kanske du inte får svar på din bordsbokning pga semestrar. Men senast 23/8 kommer du att veta om du fick en plats. Det är först till kvarn!

Alla intäkter från bordshyror och caféet skänker vi till insamlingen till Världens Barn och deras fantastiska arbete för de allra mest utsatta.

Mer info: Kyrkan öppnar klockan 8 denna dag för er som ska få er plats och packa upp.  Vi bjuder på kaffe/te och smörgås till er försäljare innan vi öppnar. Klockan 10 öppnar vi dörren till de loppissugna köparna - vi hoppas på en härlig dag med bra försäljning!

Bra grej: Pengarna vi får in för bordshyror (alltså inte det du själv säljer) samt överskottet från caféet går oavkortat till Världens Barn. Himla bra sak, du rensar och bidrar samtidigt till välgörenhet!

Våffelcafé i Adolfsbergs kyrka, tisdagar kl. 13-16 - hela sommaren!

Äntligen sommar och dags för vårt populära våffelcafé att slå upp portarna! Vi har öppet varje tisdag kl. 13-16 mellan vecka 25-35 (18/6-27/8). Du kan betala med swish och kontanter.

Två barn sitter vid ett fönster. På fönstret är en regnbåge målad.

Regnbågsmässa och Tuppa Klaras Regnbågscafé 25/8 Adolfsbergs kyrka! Start kl. 10 med Regnbågsmässa. Caféet har sedan öppet till kl. 14.

Vi firar Regnbågsmässa i Adolfsbergs kyrka kl. 10 den 25/8. För fjärde året i rad så bjuder Tuppa-Klara sedan in till Regnbågscafé kl. 11-14. Detta görs i samband med att Örebro firar Pride. Välkommen till ett riktigt drömmigt och färgglatt fika för både små och stora.

Para Move Day 8/9- En dag med paraidrott, rörelse och hälsa i fokus, Adolfsbergs kyrka

Program mellan kl. 13-15: Föredrag, uppvisning av assistenthunden Albus, montrar med aktörer inom funkis/paraverksamhet, "ta-dig-fram-som-du-kan-loppet", tipspromenad, hoppborg och utställning i kyrkan. Servering. Avslutning med gudstjänst kl. 15-15.30 i kyrkan med showgrupp under ledning av Charlotte Ollward.

Öppen förskola i Adolfsbergs församling

Måndagar kl. 9-12 Lek, pyssel, sångstund och fikaservering. Vi träffas i våra härliga lekrum på nedervåningen i Adolfsbergs kyrka. Under sommaren bjuder vi in till Våffelcafé kl. 13-16 på tisdagar v. 25-35 då Kalle Posts brevlåda och Mormor Mus Bibelotek kan besökas. Höstterminen börjar v. 36 igen.

Babycafé med sångsamling, tisdagar i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till mötesplatser i lugn och mysig miljö på dagtid för dig med det lilla barnet som är 2-11 månader. Ingen anmälan - bara att dyka upp! Höstterminen startar 3/9 igen.

Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling ligger i södra Örebro och är en del av Svenska kyrkan i Örebro pastorat. I församlingen finns plats för liv, hopp och tro i gudstjänst och vardag. Här finns utrymme för möten, utmaningar, kraft och växande.

Kvast-Johanna - rättvisa och hållbarhet

Här har ni Kvast-Johanna - hon kämpar för ett mer hållbart och rättvist samhälle. Det gör hon på många olika sätt här i Adolfsbergs kyrka. Dels så har hon ett skåp inne i Adolfsbergs kyrka där hon säljer rättvisemärkta- och fairtrademärkta varor. Kvast-Johanna har även ett bytesskåp med leksaker ute i lekparken där man kan hämta eller lämna en leksak. Hon har även gett ut en egen receptsamling med hållbara och klimatsmarta recept och håller varje år källsorteringsveckor för barn. Hon finns självklart med i Adolfsbergs församlings nationella grupp som sköter insamlingar till olika välgörande ändamål, t.ex. Världens Barn och ACT Svenska kyrkan.

Kalle Post - Barnrättskämpe

Här har ni Kalle Post, Adolfsbergs kyrkas maskot och barnrättskämpe! Grodposten hämtar man i Kalles brevlåda som finns i lekparken vid Adolfsbergs kyrka. Kalle brukar även gömma guldstenar i sandlådan så passa på att gräva efter en sån när du är där!

Mormor-Mus Bibelotek

Mormor Mus driver sedan april 2021 ett Bibelotek i Adolfsbergs kyrka. Här finns fullt med olika barnbiblar, böcker, lekhörna och ett ritbord! Mormor Mus har massa små gulliga möss som du gärna får hjälpa henne att leta efter. De älskar nämligen att gömma sig. Bibeloteket är öppet när kyrkan är öppen; mån-fre 9-12 samt under gudstjänsttid på söndagar.

Adress:
Glomman 127

(informationsservice, öppet mån-fre 9-16. Lunchstängt 12-13).

E-post:
adolfsbergs.forsamling@svenskakyrkan.se

Kontaktlista med alla medarbetare i Adolfsbergs församling

Adolfsbergs församling på Facebook

Bussförbindelser med stadsbuss: Linje 4 går till Adolfsbergs kyrka (Glomman). Sök din resa här

Församlingens kyrka:

Adolfsbergs kyrka