Svenska kyrkan i Norge söker komminister

Nu söker Svenska kyrkan i Norges en komminister 100% med inriktning barn och ungdomar.

Komminister med inriktning barn och ungdomar

Svenska kyrkan är en viktig mötesplats för svenskar och personer med relation till Sverige i Norge.
I Oslo finns Svenska Margaretakyrkan med daglig verksamhet, till exempel gudstjänster, babycaféer, körer och samtalsgrupper. I Trondheim, Bergen och Stavanger firas gudstjänster och ordnas mötesplatser en gång i månaden under terminerna på respektive ställe. Församlingslivet präglas av en diakonal grundhållning och med en önskan att utveckla det redan omfattande arbetet med ideella medarbetare. Firandet av svenska högtider är en viktig del av församlingens liv.

Församlingen har en förhållandevis låg medelålder bland medlemmar och engagerade. Det finns många unga barnfamiljer vilket ger karaktär åt mycket av församlingens liv.

Församlingen har sammanlagt 12 anställda medarbetare.

Arbetsuppgifter
Komministerns arbete är ett församlingsmässigt ”all-round-arbete” med gudstjänster, samtal, bibelstudier och liknande. Komministern är dessutom kaplan för församlingens barn- och familjearbete.

En särskild uppgift för komministern är att på cirka 50 % av sin tid arbeta med de tre verksamhetsplatserna utanför Oslo (Trondheim, Bergen, Stavanger) vilket just nu innebär ca 6 resdagar i månaden fördelat på två helger. Resorna sker oftast tillsammans med en av församlingens musiker. Också på dessa platser är arbete med barn och familj centralt.

Kvalifikationer
Du är prästvigd i Svenska kyrkan och har arbetat några år i en svensk församling.  Du är väl förankrad både teologiskt och liturgiskt i Svenska kyrkans traditioner och har ett intresse för ekumenik. Du har erfarenhet av enskild själavård och van att självständigt organisera och genomföra församlingsaktiviteter.

Som person är du initiativrik, energisk och tycker om att kommunicera tro i gudstjänst och samtal. Du uppskattar delaktighet av ideella i alla delar av församlingslivet och att bygga relationer i små församlingssammanhang.  Du tycker om och och har lätt för att möta barn och ungdomar.

Tillträde
Visstidsanställning  på heltid. Tillträde sker 1 januari 2021, eller efter överenskommelse.

Övrigt
Eftersom samtliga anställda inom Svenska kyrkan i utlandet arbetar med barn och ungdomar kommer arbetsgivaren begära att utdrag ur belastningsregistret visas av slutkandidater vid intervjun. Sökande ska själv beställa utdraget via Polisens hemsida. Observera att handläggningstiden är ca 2 veckor. Anställning förutsätter också att hälsostatus möjliggör försäkring samt att myndigheter i landet godkänner erforderliga tillstånd.

Intervjuer är planerade i Uppsala eller alternativt via länk efter att ansökningstiden har gått ut.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska innehålla personligt brev, cv och kopia på prästbrev.
Senast den 25 augusti 2020 vill vi ha din ansökan.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ansök här.

Har du frågor?
Då kan du kontakta kyrkoherde Per Anders Sandgren.

Per Anders Sandgren