Ikonmålning-kurs

Nyhet Publicerad

Varmt välkommen till två kreativa och rogivande helger i februari och mars. Tillsammans lär vi oss ikonmålningens konst

25-27 februari & 4-6 mars 2022

Kursen kräver inga särskilda förkunskaper. Den är för både dig som är nybörjare och dig som prövat på ikonmålning tidigare. Här får du lära dig grunderna; teknik och material och ikonens historia och teologi. I samråd med läraren Lisa Chemnitz bestämmer var och en motiv.

Dagsrytmen under dagarna präglas av bön och arbete. En viktig del av arbetet med ikonen är att leva i gemenskap med förebilden Kristus. Vi samlas därför till bön under olika tider av dagen.

Medverkande
Lärare är Lisa Chemnitz, ikonmålare som målat ikoner till många kyrkor och hem och delar med sig av sina kunskaper i många kurser.

Preliminärt schema
Kursen hålls 25-27 februari samt 4-6 mars. Fredagarna; incheckning på eftermiddagen. Kursen startar ca kl 16, och kvällen avslutas ca kl 20. Lördagarna; Ca kl 9 - 18. Ingen gemensam kvällsaktivitet. Söndagar; Kursen avslutas ca kl 16.

Pris
Kurskostnaden är 500 kr. Utöver det tillkommer materialkostnad (ca 800 kr) samt självkostnadspris för maten under helgerna.

Anmälan senast torsdag den 27 januari till ami.hall@svenskakyrkan.se

Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få

anmälningar eller om restriktionerna/rekommendationerna vid gällande datum är sådana att kursen inte bör ges.