Julmarknad/Christmas Fair

22-24 november 2019 öppnas portarna till en av årets största högtider - Julmarknad i Svenska kyrkan. Welcome to visit our annual Swedish Christmas Market in New York from 22nd to 24rd of November.

Scroll down for english

Välkommen till julmarknad i Svenska kyrkan!

Öppettider 2019

22 november kl. 11.00-20.00
23 november kl. 11.00-18.00
24 november kl. 11.00-18.00

Julmarknaden i Svenska kyrkan i New York är en traditionsrik mötesplats med härlig atmosfär för tusentals besökare. Med den goda och varma stämningen är den ett populärt startskott inför den kommande julen. Detta är också en av årets största foundraising event som kyrkan har.

Här kan du njuta av en jultallrik med bl. a. köttbullar, janssons frestelse, skinka, sill och lax. Du kan frossa i glögg och pepparkakor, svenska lussekatter och bullar. Du kan köpa svenskt hantverk, njuta av advents- och julmusik och mycket, mycket mer.

På julmarknaden släpps också biljetterna till årets Luciafiranden. Luciakonserterna kan du läsa mer om här.

Underhållning under helgen:
fredag 22 nov. kl. 2pm Elise Abelson
                          kl. 6pm Erik Boman o Helena Liljeblad
lördag 23 nov. kl. 1pm Luciabarnkören
                          kl.2.30pm Eva Engman with friends
                          kl.4pm duon Socker
söndag 24 nov. kl.2pm Oskar Stenmark
                           Kl.4pm Kyrkokören

Varmt välkommen att kickstarta julsäsongen i kyrkan!

--------------------------------------------------------------------------

Welcome to the Christmas Market at Church of Sweden in New York!

Opening Hours 2019

22nd of November 11am to 8pm
23rd of November 11am to 6pm
24th of November 11am to 6pm

You're welcome to purchase traditional Swedish Christmas food, home baked cinnamon buns and beautiful Swedish crafts. You can enjoy a traditional Swedish Christmas lunch. You can listen to traditional music and so much more. This is one of the congregations biggest fundraising events.

This is also the release date for tickets to our Lucia concerts. Read more about Lucia here.

Entertainment during the Fair:
Friday 22th.     kl. 2pm Elise Abelson
                          kl. 6pm Erik Boman o Helena Liljeblad
Saturday 23th. kl. 1pm Luciabarnkören
                          kl.2.30pm Eva Engman with friends
                          kl.4pm duon Socker
Sunday 24th.   kl.2pm Oskar Stenmark
                          Kl.4pm Kyrkokören

We´d love to see you kick off the Christmas season at the Church of Sweden!

Vill du hjälpa till?

I många utlandskyrkor är basarer inför advent och jul en stor händelse - både som träffpunkt och som en viktig inkomstkälla för kyrkorna.

Julmarknaden i Svenska kyrkan i New York är ett stort evenemang och vi i personalen klarar det inte på egen hand. Vi är beroende av mångas hjälp. Bland annat behöver vi hjälp med uppackning och prismärkning, ommöblering, bakning och matförberedelser, försäljning och servering.

Du behövs!
Förutom att du gör en ovärderlig insats brukar det också vara riktigt roligt! I januari har vi en tackmiddag för alla som hjälpt till.

Kom in till kyrkan, ring eller skicka ett e-post till newyork@swedishchurch.net och anmäl ditt intresse. Din insats behövs!