Advent & jul

En natt för 2 000 år sedan föddes Jesus i ett stall i Betlehem. Bibeln berättar att det var Gud som föddes som människa, eftersom Gud ville komma närmare mänskligheten. Välkommen till Svenska kyrkan i advent- och jultid.

Varje söndag i advent firas det gudstjänst i New York. Första advent är en av kyrkans mest välbesökta gudstjänster. Välkommen med din familj eller som ensam besökare.

Såhär ser juldagarna ut i Svenska kyrkan i New York.

JULAFTON 24 DECEMBER
Öppet kl. 11.00 - 18.00

Kl. 11 - Samling vid krubban, en familjegudstjänst då julkrubban ställs i ordning under ord och ton.

Kl. 12-18 - Öppet Cafe & Julshop

Kl. 15 - Kalle Anka visas i kapellet.

Kl. 17 - Julbönen i kapellet.

JULDAGEN 25 DECEMBER
Kl. 11.00 - Mässa

Kl. 12-18 - Öppet Cafe & Julshop

Två knutna nävar mot varandra.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Jag vet att Gud var där, jag är säker på att Gud satt tillsammans med oss den dagen på ett sätt som jag aldrig varit säker på Guds närvaro.." Läs Tankar inför helgen med prästen Emelie Ekelund.

Tänd ett ljus i advent

Advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Be en bön eller tänd ett ljus för något eller någon i väntan på jul.