Advent & jul

En natt för 2 000 år sedan föddes Jesus i ett stall i Betlehem. Bibeln berättar att det var Gud som föddes som människa, eftersom Gud ville komma närmare mänskligheten. Välkommen till Svenska kyrkan i advent- och jultid.

Varje söndag i advent firas det gudstjänst i New York. Första advent är en av kyrkans mest välbesökta gudstjänster. I Washington firas det också gudstjänst på första advent. Välkommen med din familj eller som ensam besökare.

Såhär ser juldagarna ut i Svenska kyrkan i New York.

JULAFTON 24 DECEMBER
Öppet kl. 11.00 - 18.00

Kl. 11 - Samling vid krubban, en familjegudstjänst då julkrubban ställs i ordning under ord och ton.

Efter samling vid krubban fram till julbönen serveras det skinksmörgås och ostsmörgås, risgrynsgröt, glögg etc. i caféet.

Kl. 15 - Kalle Anka och Karl Bertil Jonssons julafton visas i kapellet.

Kl. 17 - Julbönen i kapellet avslutar dagen.

JULDAGEN 25 DECEMBER
Kl. 7.00 Julotta, med efterföljande kyrkkaffe.

Under mellandagarna håller kyrkan stängt.