Advent & jul

Välkommen till Svenska kyrkan i advents- och jultid.

Varje söndag i advent firas det gudstjänst i New York. Första advent är en av kyrkans mest välbesökta gudstjänster. Den dagen är det också ha en gudstjänst på eftermiddagen/kvällen.
I Washington firas det också gudstjänst på första advent.

Fjärde advent åker en av församlingens präster till Chicago för att fira svensk gudstjänst där.

Såhär ser juldagarna ut i Svenska kyrkan i New York.

JULAFTON 24 DECEMBER
Öppet kl. 11.00 - 18.00

Kl. 11 - Samling vid krubban, en familjegudstjänst då julkrubban ställs i ordning under ord och ton.

Efter samling vid krubban fram till julbönen serveras det skinksmörgås och ostsmörgås, risgrynsgröt, glögg etc. i caféet.

Kl. 15 - Kalle Anka och Karl Bertil Jonssons julafton visas i kapellet.

Kl. 17 - Julbönen i kapellet avslutar dagen.

JULDAGEN 25 DECEMBER
Kl. 7.00 Julotta, med efterföljande kyrkkaffe.

Under mellandagarna håller kyrkan stängt.