En kvinnlig diakon och en man sitter ner och samtalar.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Samtal

Du är inte ensam. Vi upplever nog alla någon gång att vi behöver någon att prata med. Ofta vänder vi oss till vänner eller någon i vår närhet. Ibland räcker inte det. Då kan det kännas bra att prata med någon utomstående som har tid att lyssna och kan ge professionellt stöd. Det kan ge dig nya sätt att se på din situation.

Känner du igen dig? Du kan alltid höra av dig till en diakon eller präst och boka tid för samtal. Om du vill kan du vara helt anonym; allt som sägs i samtalet stannar mellan dig och (diakonen) den du talar med. Det finns inga regler om vad samtalen ska handla om, inget är för smått eller stort. Det är du som väljer vad du vill prata om. Du behöver inte vara troende eller tillhöra Svenska kyrkan. Både präster och diakoner har tystnadsplikt. Välkommen att höra av dig!

För att boka samtal med präst eller diakon kontaktar du enklast oss genom Kyrkans samtalscenter i Nacka. Ring 08-54606111 och lämna meddelande så ringer den medarbetare upp dig som har en ledig tid att erbjuda.

Kontakta präst eller diakon

    Kyrkans samtalscenter i Nacka

    Kyrkans samtalscenter i Nacka erbjuder samtalsstöd för dig som behöver samtala med någon om din livssituation. Det kan handla om separation, nya faser i livet, sorg, arbetslöshet, familjerelaterade konflikter eller något annat som är svårt just nu.