Bröllop
Foto: Magnus Aronsson/IKON

Dop och bröllop

I dopet läggs vårt liv i Guds hand och i vigseln säger man ja till livslång gemenskap med varandra och ger varandra äktenskapets löften. Välkomna att döpa ert barn och gifta er i Markaryds församling!

Dop

Dopet är Guds gåva till oss människor och vägen in i kyrkans och församlingens gemenskap.
Doptillfällen finns nästan varje helg i Markaryds kyrka eller i något av våra kapell
Som en förberedelse för dopet tar prästen kontakt för ett samtal.

För den som inte är döpt som barn, står möjligheten till dop alltid öppen. Kontakta församlingsexpeditionen eller någon av församlingens präster.

Doptider

Vi erbjuder dopgudstjänster söndagar kl.10.00 . Dopet hör främst hemma i söndagens gudstjänst.
Alternativt lördagar kl.16.00 : 16 juli, 20 augusti, 10 september och 17 september 2022.
Söndagar kl.13: 3 juli, 31 juli, 7 augusti och de flesta söndag under hösten2022.

Bröllop

Vigselgudstjänsten kan utformas med alltifrån många gäster till endast två vittnen. Markaryds kyrka, Germunds kapell och Timsfors kapell finns att tillgå.

Läs mer om att låna/hyra lokaler

BOKA TID FÖR DOP ELLER VIGSEL

Välkomna att höra av Er till församlingsexpeditionen, 0433-75080. Måndag - fredag 9.30-11.30 samt torsdag 14.00-16.30 eller via länken nedan.

Här kan du prelimenärboka tid för dop eller vigsel

Församlingen har brudkronor och dopklänningar att låna