Other languages with Google Translate

Välkommen till Mariestads församling Besöksadress: Nygatan 23, 54231 Mariestad Postadress: Box 2, 54221 Mariestad Telefon: +46(501)390500 E-post till Välkommen till Mariestads församling

Lediga tjänster

Mariestads församling i Skara stift ligger vid Vänern. Församlingen har ca 12 000 kyrkotillhöriga medlemmar, är varken hög- eller lågkyrklig, men kyrklig. Det totala antalet anställda är ca 50 varav 15 är kyrkogårdsarbetare.

Vi söker en

KOMMINISTER

Mariestads församling i Skara stift ligger vid Vänern. Församlingen har ca 12 000 kyrkotillhöriga medlemmar, är varken hög- eller lågkyrklig, men kyrklig. Det totala antalet anställda är ca 50 varav 35 inom församlingsverksamheten.

Vi behöver en femte präst. Vårt arbetslag består av bl.a. fyra musiker, tre pedagoger och fyra diakoner, men även värdinnor, vaktmästare och kanslipersonal naturligtvis.
Vi utvecklar vårt arbete kontinuerligt. Arbetsuppgifterna med barn- och ungdomsfrågor och gudstjänstutveckling har vi personal till. Det vi behöver nu är någon som kan arbeta med allt som en församlingspräst ska jobba med som gudstjänster, begravningar och dop, konfirmander mm, men som dessutom har något extra att tillföra församlingen. Inom tjänsten finns det möjlighet att utveckla ditt intresseområde, t.ex. det internationella arbetet (hur gestaltar vi att vi är en del av den världsvida kyrkan?) eller konst (utställningar, konstnärlig verksamhet) eller miljöfrågor (hur inspirerar vi församlingsbor att ta ett miljöansvar) eller pilgrimsverksamhet och meditation, ungdom och idrott (fotbollskonfirmander?) eller något annat just du skulle vilja utveckla.

Du ska därför:

·       ha ett intresseområde som kompletterar det som redan finns i vår församling

·       ha god liturgisk kunskap

·       vara intresserad av att möta människor där de är

·       värdesätta och se betydelse av musik och språk,
        även när det gäller moderna uttryck

·       kunna samarbeta med andra kring gudstjänster och kyrkliga handlingar,
        internt och externt

·       självklart också kunna göra en insats i det vanliga församlingsarbetet
       och hjälpa till att bygga upp församlingen.

Mariestad är en lagom stor ”församling som inte ingår i ett pastorat” med ca 12 000 kyrkotillhöriga, och utgörs i stort av Mariestads tätbebyggelse och Torsö. Vi önskar att du bosätter dig i församlingen och blir en del av den. Det är billigt att bo här, du bor alltid nära vatten och natur, ett hus med trädgård är ingen oöverkomlig lyx, vi har ett rikt kulturliv med en aktiv filmstudio, flera konstgallerier och mycket musikarrangemang (mest i kyrkan).

Innan du ringer eller söker tjänsten vill vi att du går igenom vår hemsida och vår församlingsinstruktion, för att på så sätt få en uppfattning om vårt sätt att arbeta.

Tillträde enligt överenskommelse.

B körkort är ett krav.
Ange löneanspråk.
Frågor om tjänsten kan du ställa till:
Kyrkoherde Willem-Jan Fens 0501-390501

Facklig representant
Lena Ehrngren, KyrkA, 0500-476562

Vi vill ha din ansökan hos oss senast den 2 december 2018!

e-post: helene.stengel@svenskakyrkan.se
Adress: Mariestads församling, Personalfunktionen, Box 2, 542 21 Mariestad.

För mer information se och vår församlingsinstruktion: www.svenskakyrkan.se/mariestad