Other languages with Google Translate

Välkommen till Mariestads församling Besöksadress: Nygatan 23, 54231 Mariestad Postadress: Box 2, 54221 Mariestad Telefon:+46(501)390500 E-post till Välkommen till Mariestads församling

Komminister

Är du på väg?

Stanna gärna till i Mariestad några år på din livsvandring för vi söker en

KOMMINISTER som vill arbeta med gudstjänstutveckling

Vi ska vara fem präster. Vårt arbetslag består av bl.a. fyra musiker, tre pedagoger och fyra diakoner, men även värdinnor, vaktmästare och kanslipersonal naturligtvis. Det totala antalet anställda är ca 50 varav 35 inom församlingsverksamheten. Det vi behöver nu är någon som kan arbeta med allt som en församlingspräst ska jobba med som gudstjänster, begravningar och dop, konfirmander mm, men som dessutom har något extra att tillföra församlingen. I denna tjänst rör det sig kring utveckling av våra gudstjänster, och då vara kontaktperson för kyrkvärdar, lägga gudstjänstschema etc.  Har du något annat intresseområde du skulle vilja utveckla i vår församling, går det att diskutera. Du ska därför:

·       ha ett intresseområde som kompletterar det som redan finns i vår församling och som kan kopplas till våra utvecklingsområden

·       tycka om att predika

·       ha god liturgisk kunskap

·       vara intresserad av att möta människor där de är

·       värdesätta och se betydelse av kulturens olika uttrycksformer -
även moderna - som musik, dans, litteratur, bildkonst.

·       kunna samarbeta med andra kring gudstjänster och kyrkliga handlingar, internt och externt

·       självklart också kunna göra en insats i det vanliga församlingsarbetet och hjälpa till att bygga församlingen vidare.

Innan du ringer eller söker tjänsten vill vi att du går igenom vår hemsida och vår församlingsinstruktion, för att på så sätt få en uppfattning om vårt sätt att arbeta.

Mariestad ligger i Skara stift, vid Vänern, är varken hög- eller lågkyrklig, men kyrklig. Vi är en lagom stor ”församling som inte ingår i ett pastorat” med ca 12 000 kyrkotillhöriga, och utgörs i stort av Mariestads tätbebyggelse och Torsö. Vi önskar att du bosätter dig i församlingen och blir en del av den. Det är billigt att bo här, du bor alltid nära vatten och natur, och ett hus med trädgård är ingen oöverkomlig lyx, Mariestad är en härlig stad för barn att växa upp i.  Vi har ett rikt kulturliv med en aktiv filmstudio och flera konstgallerier och mycket musikarrangemang (mest i kyrkan, men även annat). Det finns många idrottsföreningar och lätt att leva ett rikt friluftsliv.

Tillträde enligt överenskommelse.

Körkort, och tillgång till bil krävs.
Ange löneanspråk.
Frågor om tjänsten kan du ställa till:
Kyrkoherde Willem-Jan Fens 0501-390501

Vi vill ha din ansökan hos oss senast fredag den 10 januari 2020, men vi tittar löpande på ansökningarna.

e-post: mariestads.forsamling@svenskakyrkan.se
Adress: Mariestads församling, Personalfunktionen, Box 2,
542 21 Mariestad.

För mer information se vår församlingsinstruktion: https://www.svenskakyrkan.se/mariestad/detta-styr-forsamlingens-verksamhet