Mariestads församling

Lediga tjänster

Mariestads församling i Skara stift ligger vid Vänern. Församlingen har ca 12 000 kyrkotillhöriga medlemmar, är varken hög- eller lågkyrklig, men kyrklig. Det totala antalet anställda är ca 50 varav 15 är kyrkogårdsarbetare.

Vi söker en

KOMMINISTER

Vi behöver en femte präst som kan leda vårt arbete vidare med gudstjänstutveckling. Vårt arbetslag består av bl.a. fyra musiker, tre pedagoger och fyra diakoner, men även värdinnor, vaktmästare och kanslipersonal naturligtvis.
Vi utvecklar vårt arbete kontinuerligt. Arbetsuppgifterna med barn- och ungdomsfrågor har vi löst. Det vi behöver nu är någon som kan arbeta med gudstjänstutveckling, och med allt vad det innebär. Vi har varit remissförsamling för det nya handboksförslaget och vi använder nu 2016:års förslag.

Du ska:
·       ha kunskap om och känsla för liturgin och församlingens roll

·       ha känsla för musik och språk, även för moderna uttryck

·       kunna ta fram förslag till nya agendor med bra layout

·       god känsla för samarbete kring gudstjänster och kyrkliga handlingar,
        internt och externt

·       självklart också kunna göra en insats i det vanliga församlingsarbetet och hjälpa          till att bygga upp församlingen.

Mariestad är en lagom stor ”församling som inte ingår i ett pastorat” med ca 12 000 kyrkotillhöriga, och utgörs i stort av Mariestads tätbebyggelse och Torsö. Vi önskar att du bosätter dig i församlingen och blir en del av den. Det är billigt att bo här, ett hus med trädgård är ingen oöverkomlig lyx, vi har ett rikt kulturliv med en aktiv filmstudio och flera konstgallerier och mycket musikarrangemang (mest i kyrkan).

Innan du ringer eller söker tjänsten vill vi att du går igenom vår hemsida och vår församlingsinstruktion, för att på så sätt få en uppfattning om vårt sätt att arbeta.

Tillträde enligt överenskommelse.
Ange löneanspråk.
Frågor om tjänsten kan du ställa till:
Kyrkoherde Willem-Jan Fens 0501-390501

Facklig representant
Lena Ehrngren, KyrkA, 0500-476562

Vi vill ha din ansökan hos oss senast den 19 november 2017!

e-post: Helene Stengel
Adress: Mariestads församling, Personalfunktionen, Box 2, 542 21 Mariestad.

För mer information se
www.svenskakyrkan.se/mariestad

Kyrkogårdsföreståndare 100 %

Mariestads församling har på Torsö en kyrkogård runt kyrkan, en begravningsplats och askgravlund vid Fågelö kapell. Miljön runt Domkyrkan rymmer en kyrkogård som inte längre används för nya gravar, en gammal prästgård med en fin trädgård, och Församlingshemmet och Kansliet med grönytor runt om. I Leksberg finns en kyrkogård runt gamla kyrkan, modernare utvidgningar i en skogskyrkogård och en minneslund samt en ekonomibyggnad. Begravningsverksamhetens bas är Östra Begravningsplatsen med begravningskapell och krematorium, begravningsverksamhetens kansli och personal- och verksamhetsutrymmen. En kulturhistoriskt mycket intressant äldre begravningsplats är Södra begravningsplatsen, alldeles i närheten.  För att sköta allt detta har vi ett arbetslag på 15 personer varav 7 har säsongsanställning. För att leda detta arbete behöver vi en Kyrkogårdsföreståndare 100 %  med tillträde 1 januari 2018 eller efter överenskommelse.

Kyrkogårdsföreståndaren ska leda allt arbete på våra begravningsplatser och kyrkogårdar och ansvara för själva begravningsverksamheten och kyrkogårdsförvaltningens administration. Till hjälp finns kanslist och arbetsledare som är väl inarbetade. Kyrkogårdsföreståndaren är arbetsmiljöansvarig för arbetsområdet och delaktig i budgetarbetet.

Du som söker bör ha utbildning inom trädgård-, park- eller markområdet, kunna arbeta med vård- och underhållsplaner och trädvårdsplaner, och du bör ha ett intresse för kulturvård av gravar, kyrkogårdar och trädgårdar.

Du bör också ha goda kunskaper inom arbetsrätt och kunna arbeta med personalfrågor, där du kan samarbeta med personalhandläggare. Att du har erfarenhet av arbetsledande uppgifter inom begravningsverksamheten är en viktig merit. Eftersom du leder människor i olika funktioner så är god samarbetsförmåga nödvändigt.

Tjänsten är underställd kyrkoherden och vi ser gärna att du delar Svenska kyrkans tro och värderingar.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Kollektivavtal finns. Facklig företrädare för Vision är Håkan Gerenmark, tel. 070-650 46 24.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkoherde Willem-Jan Fens, tel. 0501-39 05 01

Ansökan skickas senast den 20 november till:
Mariestads församling, Personalfunktionen, Box 2,542 21 MARIESTAD.
Märk kuvertet ”Kyrkogårdsföreståndare”, eller till Helene Stengel

Vi beaktar endast ansökningar med relevanta kvalifikationer!

Välkommen med din ansökan!