Other languages with Google Translate

Välkommen till Mariestads församling Besöksadress: Nygatan 23, 54231 Mariestad Postadress: Box 2, 54221 Mariestad Telefon:+46(501)390500 E-post till Välkommen till Mariestads församling

Är du på väg?

Stanna gärna till i Mariestad några år på din livsvandring för vi söker

en KOMMINISTER som vill arbeta med pilgrimsvandringar, meditation och fördjupning

och en

KOMMINISTER som vill arbeta med dop och dopuppföljning

Vi ska vara fem präster. Vårt arbetslag består av bl.a. fyra musiker, tre pedagoger och fyra diakoner, men även värdinnor, vaktmästare och kanslipersonal naturligtvis. Det totala antalet anställda är ca 50 varav 35 inom församlingsverksamheten. Det vi behöver nu är någon som kan arbeta med allt som en församlingspräst ska jobba med som gudstjänster, begravningar och dop, konfirmander mm, men som dessutom har något extra att tillföra församlingen. I den ena tjänsten rör det sig tydligt kring barn och familj och dopuppföljning, inom den andra tjänsten finns det möjlighet att utveckladitt intresseområde, t.ex. pilgrims-, meditations- och fördjupningsarbetet, det internationella arbetet (hur gestaltar vi att vi är en del av den världsvida kyrkan?), miljöfrågor (hur inspirerar vi församlingsbor att ta ett miljöansvar), ungdom och idrott (fotbollskonfirmander?) eller något annat just du skulle vilja utveckla.

Du ska därför:

• ha ett intresseområde som kompletterar det som redan finns i vår församling och som kan kopplas till våra utvecklingsområden

• tycka om att predika

• ha god liturgisk kunskap

• vara intresserad av att möta människor där de är

• värdesätta och se betydelse av musik och språk, även när det gäller moderna uttryck

• kunna samarbeta med andra kring gudstjänster och kyrkliga handlingar, internt och externt

• självklart också kunna göra en insats i det vanliga församlingsarbetet och hjälpa till att bygga upp församlingen

Innan du ringer eller söker tjänsten vill vi att du går igenom vår hemsida och vår församlingsinstruktion, för att på så sätt få en uppfattning om vårt sätt att arbeta.

Frågor om tjänsten kan du ställa till:
Kyrkoherde Willem-Jan Fens 0501-390501

Facklig representant Lena Ehrngren, KyrkA, 0500-476562

Vi vill ha din ansökan hos oss senast den 17 maj 2019!

e-post: mariestads.forsamling@svenskakyrkan.se

Adress: Mariestads församling, Personalfunktionen, Box 2, 542 21 Mariestad.

För mer information se vår församlingsinstruktion: www.svenskakyrkan.se/mariestad

Församlingsassistent inom barn- och ungdomsarbete.

Mariestads församling har ungdomsarbete som ett av sina särskilda utvecklingsområden. Vi vill därför tidsbegränsat utöka arbetslaget kring barn och unga med en församlingsassistent. Du kommer arbeta med konfirmander, unga ledare och ungdomsgrupp i utveckling, planering och genomförande. I uppgiften ingår också att delta i öppen verksamhet och grupper för yngre barn. Du behöver trivas i en ledande roll och att vara tillsammans med barn och tonåringar.

Du kommer ha ett särskilt ansvar inom kommunikation och behöver därför erfarenhet av sociala medier och god förmåga till att uttrycka dig på ett sätt som passar målgruppen.

Du behöver trivas med att arbeta självständigt och i team. Du är en naturlig ledare, tar egna initiativ och inordnar dig i gemensamma beslut. Du är lojal med Svenska kyrkans tro och ställningstaganden och är konfirmerad i Svenska kyrkan.

Meriterande är egen erfarenhet av att vara deltagare i ungdomsverksamhet, ideellt eller anställt arbete i församling eller folkrörelse.

Tjänsten är en timanställning motsvarande ca 75% tjänst tidsbegränsad till elva månader. Efter ditt och församlingens behov finns i perioder möjlighet att fylla ut med ytterligare timmar i andra uppgifter inom församlingen.

Anställning påbörjas 15 augusti eller enligt överenskommelse.

Ansökan med CV och personligt brev skickas senast 30 juni till helene.stengel@svenskakyrkan.se

Upplysningar kring tjänsten
Olle Ohlsson olle.ohlsson@svenskakyrkan.se 0501-390504