Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Behandling av personuppgifter i samband med dop

I samband med dop registrerar vi namn och personnummer samt kontaktuppgifter till den som ska döpas. Om den som ska döpas inte är myndig, registreras även vårdnadshavares namn och personnummer samt kontaktuppgifter. Då registreras också civilstatus för vårdnadshavare.

Uppgifterna behandlas för att kunna administrera och genomföra dopet. Dessa uppgifter behandlas enbart inom församlingen. I de fall tjänstgörande präst eller musiker kommer från annan församling lämnas uppgifterna även till dem.

Namn på eventuella faddrar förs in i våra system efter dopet.

Vissa uppgifter om dopet kommer, för historiska ändamål, att sparas för alltid i en så kallad ministerialbok.

Dopet är medlemsgrundande i Svenska kyrkan. Information om hur vi behandlar personuppgifter om våra medlemmar hittar du här.