Bokträffar på BAKA Stenugnsbageri

Välkommen till bokträffar på BAKA på Eriksberg! Vi träffas för att fika tillsammans och prata om en roman vi läst.

Sommaruppehåll

Just nu har många grupper sommaruppehåll. Se kalendern om du vill veta när den här verksamheten startar för hösten igen. Vi ses!

Vi träffas för att fika tillsammans och prata om en roman vi läst. Delta vid alla tillfällen eller då du har möjlighet. Ingen anmälan behövs. Roligast blir det om du har läst boken vi samtalar omkring. Var och en köper själv sitt fika.

Bokträffarna är ett samarbete sedan flera år mellan Lundby församling, Rambergskyrkan, BAKA stenugnsbageri och studieförbundet Bilda.

Välkommen!

BOKTRÄFFAR Vårterminen 2020

Plats: BAKA Stenugnsbageri, Eriksberg
Adress: Ostindiefararen 27
Länk till karta.

TORSDAG 23 JANUARI
Kl. 15.00-16.30
Hennes excellens Agda Rössel av Elin Jäderström.
Agda Rössel var fel. Fel samhällsklass, fel utbildning, fel kön. När hon 1958 utnämndes till Sveriges och världens första kvinnliga FN-ambassadör blev det upprorsstämning på UD, debatt i riksdagen och smutskastning i pressen. Det här är boken om Sveriges mest okända, mest eleganta järnlady. En biografi av Elin Jäderström, journalist och släkting till Agda Rössel.

TORSDAG 5 MARS
Kl. 15.00-16.30
Simma med de drunknade av Lars Mytting.
En spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke i Norge som beger sig ut i världen för att finna sina rötter. Sökandet leder honom till Shet-landsöarna och till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia.

OBS! INSTÄLLT TORSDAG 16 APRIL
En herrgårdssägen av Selma Lagerlöf
Berättelsen, skriven 1899, beskriver en ung kvinnas kamp för att rädda en student ur hans sinnesjukdom där han är instängd bakom depression och ångest. Boken skildrar kärlekens styrka genom olika nivåer.

OBS! INSTÄLLT TORSDAG 14 MAJ
Judas av Amos Oz
Jerusalem 1959 ger den unge studenten Shmuel Ash i ett slag upp sin forskning om judiska aspekter på Jesus, ser sin far förlora sin förmögenhet och blir övergiven av sin flickvän. Så hamnar han hos Wald, en rörelsehindrad bildad man som han samtalar med fem timmar varje kväll.

För mer information kontakta:

Birgitta  Westlin

Birgitta Westlin

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. Den 24 augusti öppnar Lundby församlings diakonimottagning i Biskopsgårdens kyrka. Där erbjuds socialt, och i vissa fall ekonomiskt, stöd till dig som är folkbokförd i församlingen.

Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd