Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Bokträffar på BAKA Stenungsbageri

Välkommen till bokträffar på BAKA! Ett samarbete sedan flera år mellan Lundby församling, Rambergskyrkan, BAKA stenugnsbageri och studieförbundet Bilda.

Vi träffas för att fika och prata om en bok vi läst. Den här terminens bokträffar äger rum 16/8, 20/9, 18/10 och 22/11 (alltid kl. 15.00-16.30). Delta vid alla tillfällen eller då du har möjlighet. Ingen anmälan behövs.

Roligast blir det om du har läst boken vi samtalar omkring.

Var och en köper själv sitt fika.

Välkommen!

BOKTRÄFFAR
Höstterminen 2018

16 AUGUSTI

Sommarens egen bok
Vi delar med oss av intryck från en bok vi har läst under sommaren. Ta gärna med en favoritbok från sommarens läsning.

20 SEPTEMBER

De oroliga av Linn Ullman
De oroliga är en lekfull, utforskande och genreöverskridande roman om ett barn som inte kan vänta med att växa upp, och föräldrar som skulle föredra att vara barn. Det är en bok om minnen, glömska och de många berättelser som utgör ett liv.
Om författaren: Linn Ullman, född 1966 i Oslo, debuterade som författare 1998. Då var hon redan en etablerad kritiker och kulturjournalist. De oroliga har fått ett enastående mottagande av både läsare och kritiker.

18 OKTOBER

Hägring 38 av Kjell Westö
Året är 1938. Adolf Hitlers expansionspolitik väcker både vrede och beundran, inte minst i den så kallade Onsdagsklubben i Helsingfors. Det är ett informellt diskussionsforum, som består av några gamla vänner till advokaten Claes Thune.
Om författaren: Kjell Westö, född 1961 är en av Nordens viktigaste uttolkare av vår historia, av hur storpolitiken griper in i människors innersta liv. Han är en av de främsta finlandssvenska författarna idag.

22 NOVEMBER
Den stora utställningen av Marie Hermansson
Den 8 maj 1923 invigs Jubileumsutställningen i Göteborg. På plats finns den unga journalisten Ellen, men också polisen Nils. När ryktet sprids att Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen sätts plötsligt hotfulla antisemitiska krafter i rörelse.
Om författaren: Marie Hermansson föddes 1956 i Sävedalen och är nu bosatt i Göteborg. Hon debuterade som författare 1986. Med Musselstranden (1998) fick hon ett stort kritiker- och publikgenombrott. Hon har tidigare arbetat som journalist.

Birgitta  Westlin

Birgitta Westlin