bröllop

Vigsel

Bröllop är fest - ett minne för livet.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken. (1 Korintierbrevet 13:4-7, 13)

Att ha vigsel och bröllop i kyrkan behöver inte betyda att det måste vara stort eller påkostat. Inte heller behöver det vara många närvarande. Det viktiga är att man offentligt till varandra betygar sin kärlek och sin vilja att leva hela livet tillsammans. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan får vi också be om Guds välsignelse över äktenskapet.

Allmänt om vigsel, förnya äktenskapet, förslag till psalmer, samt om att gifta sig utomlands - se Svenska kyrkans gemensamma sida.

Vi har flera brudkronor vi lånar ut (se längre ner på sidan) och det går att hyra församlingshem till en låg avgift. Thorskogs slott ligger i Västerlanda församling och erbjuder boende och mat till bröllopsfesten.

GDPR - vigsel

Hjärtum församlings brudkrona
Hjärtum församlings brudkrona.
Brudkrona, Fuxerna kyrka
Brudkrona, Fuxerna kyrka.
Åsbräckas brudkrona
Åsbräckas brudkrona.
Åsbräcka kyrkas brudbok
Åsbräckas brudbok.
Thorskogs slott i Västerlanda.