Dop - välkommen till värden!

Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. (Lukas 18:16)

Sällan känns nog livet så stort och överväldigande som när man håller sitt barn i famnen för första gången. Att få barn är en ofattbart stor gåva som väcker mycket känslor.

Vi vill gärna gratulera och samtidigt ge er en välkomstgåva med något som vi hoppas och tror ni kan ha glädje av.

Dopet - vad betyder det?

I dopet blir en människa upptagen i den kristna kyrkan. Hon blir född på nytt till ett nytt liv, eftersom hon förenas med Jesus Kristus i hans död och uppståndelse.

Dopet är ingenting människor hittat på utan det är en befallning från Jesus själv att kyrkan ska döpa människor. Därför är dopet ett sakrament, en helig handling som Jesus har instiftat.

Dopet uttrycker Guds nåd. Det blir särskilt tydligt när ett litet barn döps. Inga mänskliga prestationer eller kvalifikationer krävs, bara ta emot det eviga liv Gud ger genom Jesus Kristus.

Är man inte döpt som barn kan man döpas som ungdom eller vuxen.

Dopet sker normalt på söndagen. Antingen i söndagens gudstjänst (Fuxerna kl 10, Hjärtum kl 10 och Västerlanda kl 12) eller i separat dopgudstjänst (Fuxerna kl 12, Åsbräcka kl 12.30) samt doptider vissa söndagar. Dessutom finns möjlighet till dopgudstjänst vissa lördagar. 

Det är vanligt vid dop att man har faddrar. Dessa är vänner som får ett särskilt ansvar att be för barnet. För att bli fadder skall man vara döpt och gärna konfirmerad.

Det går att låna församlingshemmet för dopkalas.

Välkommen till öppna förskolan!

GDPR - barndop
GDPR - vuxendop

 

BOKA DOP HÄR NEDAN: